Кортеліси: як вихованці інклюзивно-ресурсного центру знайомилися із історією рідного краю

02 Квітня 2019, 14:04
Учасники екскурсії 2234
Учасники екскурсії

Працівники комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Ратнівської районної ради організували екскурсія для дітей з особливими освітніми потребами, їх батьків до Меморіального комплексу села Кортеліси.

Екскурсію провели у четвер, 28 березня.Про це пише відділ освіти молоді та спорту Ратнівської РДА.

Під час подорожі директорка інклюзивно-ресурсного центру Олена Рудчик розповідала дітям про населені пункти, заклади освіти, повз яких проїжджали, про увіковічення пам’яті жертв геноциду євреїв та ромів на Ратнівщині, про митний пост «Доманове».

Дітей та батьків вразила розповідь екскурсовода про історію села, яке вперше згадується у документах 1500 року, про організацію і діяльність партизанського руху, про «чорну середу» 23 вересня 1942 року, яка забрала життя 2875 жителів села. Цікавою є діорама «Спалене село», де перед відвідувачами оживають страшні картини кортеліської трагедії. Чільне місце в експозиції займає Книга Пам’яті, де записані імена загиблих кортелісців. Відвідали і Меморіальний комплекс жертвам фашизму, скульптурна композиція якого складається із семеро осіб, відображає їх під час розстрілу.

Екскурсія була дуже цікавою та змістовною. Окрім цього, учасники екскурсії мали можливість відпочити у рекреаційній зоні «Лісова галявина». Фахівці Інклюзивно-ресурсного центру Гудко В.І., Юрчик Т.В., Мицюк Н.С. із допомогою батьків та супроводжуючих розводили багаття, разом з дітьми смажили сало та пекли картоплю, грали в м’яч, веселилися. Тут же відбулася зустріч з працівником лісництва, від якого почули повчальну розповідь про цінність лісу  та правила поведінки у природі.  

У лісі приємно гуляти у будь-яку пору року. А коли поруч близькі, рідні люди та друзі ця подорож стає яскравою, неповторною. Діти радісні, сповнені вражень та емоцій, отримали масу задоволення,  відпочили, і дізнались багато нового.

По закінченню екскурсії батьки та діти висловили щиру вдячність працівникам комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Ратнівської районної ради за пізнавальну екскурсію, гарний відпочинок у невимушеній обстановці, масу позитивних емоцій.






 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024