На Ратнівщині відбувся фестиваль українсько-білоруського фольклору. ФОТО

28 Лютого 2019, 12:04
У Залісах відбувся фестиваль українсько-білоруського фольклору 2330
У Залісах відбувся фестиваль українсько-білоруського фольклору

У будинку культури села Заліси художні колективи України та Білорусі демонстрували національні звичаї та традиції своїх країн.

Міжнародний фестиваль провели у понеділок, 25 лютого. Про це пишуть на сторінці By learning the culture of  the neighbouring nation - towards partnership у Facebook.

Художні колективи з територіальних громад Ратнівського району та партнерської громади агромістечка Дівін продемонстрували самобутні програми народного фольклору. Вони ознайомили глядачів фестивалю з народними традиціями, звичаями та творчою спадщиною регіонів, які представляли колективи-учасники.

З української сторони у заході взяли участь народний аматорський ансамбль «Льонок», гурт «Молодички» села Гута, колектив «Туряночка» села Тур, квінтет «Елегія» селища Заболоття, колективи села Заліси – «Мальви», «Явір», «Ложкарі», родине тріо Козловських, колектив вчителів та жіночий колектив села Заліси. Всі учасники показали колорит, самобутність та народну творчість села.

Білоруський фольклор представили творчі колективи Дівінської дитячої школи мистецтв.

Завдяки фестивалю глядачі ознайомилися з народною творчістю сусідньої держави та переконалися в одночасній автентичності та подібності двох культурних спадщин.

Захід проходив в рамках проекту «Від пізнання культури сусіднього народу – до зміцнення партнерства і взаєморозуміння» Програми Територіального співробітництва країн Східного партнерства «Білорусь-Україна», що фінансується Європейським Союзом.









 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024