Ратне: обговорили способи залучення інвестицій у розвиток медицини району

03 Лютого 2019, 07:54
У Ратному обговорили способи залучення інвестицій у розвиток медицини району 2829
У Ратному обговорили способи залучення інвестицій у розвиток медицини району

У райцентрі медики підсумували роботу за 2018 рік та обговорили перспективні способи залучення коштів у медицину Ратнівщини.

У п'ятницю, 1 лютого, голова райдержадміністрації Андрій Харлампович взяв участь у підсумковій нараді Ратнівської центральної районної лікарні та районного центру первинної медико-санітарної допомоги. Про це повідомляє відділ внутрішньої та інформаційної діяльності апарату РДА.

Підсумки роботи Ратнівської ЦРЛ підвів головний лікар Михайло Бегаль. У ході виступу спеціаліст окреслив основні здобутки місцевої галузі охорони здоров’я, проблемні питання та плани на майбутнє.

Михайло Бегаль
Михайло Бегаль

Завідуюча інформаційно-аналітичним відділом ЦРЛ Вікторія Наход продемонструвала у слайдах на екрані та прокоментувала дані щодо основних показників медичної галузі району.

Про результати роботи та потреби Ратнівського районного центру первинної медико-санітарної допомоги розповіла головний лікар Людмила Терещук.

Медики району
Медики району

Голова райдержадміністрації Андрій Харлампович, звертаючись до медиків району, відзначив високий рівень професіоналізму лікарів як первинної так і вторинної ланки медицини:

«Ми знаємо про існуючі проблеми ЦРЛ та первинки. Однією з них є відсутність кадрів. Багато молодих спеціалістів не мають бажання йти працювати в ЦРЛ. І це також проблема, яку потрібно вирішувати. А це – не тільки житло, але й умови праці на робочому місці, заробітки, які матиме молодий спеціаліст. Адже, маючи потужне обладнання, хороші умови реабілітації, перебування пацієнта в палаті та не маючи достойного лікаря, ми не втримаємо пацієнта.

Що стосується подальших планів, то районна державна адміністрація, спільно з керівництвом лікарні напрацювали відповідні напрямки щодо залучення інвестицій у розвиток медицини району. Це – закупівля момографа, ремонт реанімаційного, пологового відділень, тощо. Впевнений, що спільними зусиллями, за підтримки облдержадміністрації, депутатів ми досягнемо хороших результатів ».

Андрій Адамович подякував медикам за роботу, побажав усім міцного здоров’я, впевненості в собі та віри у краще.

Коментарі
04 Лютого 2019, 00:27
З таким керівництвом як в Ратнівській ЦРЛ перспектив появи молодих спеціалістів немає
04 Лютого 2019, 02:25
Зібралися ті хто гроші бере , а лікувати як повезе! Хоч одна послуга є безплатною все платне, хоча держава певний перелік послуг вказує як Безкоштовні. В црл тільки переступив поріг, вже потрібно платити добровільно-примусові внески. Професіоналізм лікарів та методи лікування залишилися на рівні СССР
04 Лютого 2019, 11:08
Врівноваженості не вистачає у головного лікаря при спілкування з молодими спеціалістами.<br/>А що робилось на Різдво …. Пацієнти і ті були в шоці
05 Лютого 2019, 15:20
В рцл взагалі всі хто перечать бегалю всі під &quot;пресом&quot;, всі хто ж лиже всі в шоколаді, як в переносному так і в прямому смислі, що і підтверджують останні кадрові перестановки в керівному складі рцл.
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024