Як педагоги Ратнівщини вивчали екосистеми у Шацьку

20 Жовтня 2018, 13:28
Педагоги району 1259
Педагоги району

У четвер, 18 жовтня, на базі  Шацького національного парку  відбувся  семінар вчителів географії та біології на тему «Вивчення природно-заповідного фонду Волинської області».

Про це повідомляє відділ освіти, молоді та спорту Ратнівської РДА.

Під час семінару педагоги ознайомились з історією створення та структурою природно-заповідного фонду національного парку, відвідали  іхтіологічний заказник місцевого значення «Соминець», озера Світязь та Люцимер. Цікавою та змістовною була екскурсія до «Музею фауни»  Шацького лісового коледжу ім. В.Сулька.

Педагоги побували на науково-дослідній станції «Уран-3» фізико-механічного інституту імені Г.Карпенко НАН України. За допомогою даного радіотелескопу проводять радіометричні та оптичні спостереження за сонячною активністю. На сьогодні – це єдиний у світі радіотелескоп, який працює у декаметровому діапазоні радіохвиль.

Упродовж семінару педагоги  збагатили  свої знання щодо вивчення  природних процесів екологічних  систем   озерно-болотно-лісових комплексів, ведення моніторингу за змінами екосистем, екологічного  прогнозування.

Під час дослідження
Під час дослідження

Учасники семінару
Учасники семінару

Учасники семінару
Учасники семінару

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024