Ратнівська трагедія потрапила до підбірки накривавіших ДТП України

01 Травня 2018, 14:55
Трагедія у Миколаївській області 7878 Джерело: https://gazeta.ua/articles/np/_tila-zagiblih-zbirali-uzdovzh-koliyi-pidbirka-najkrivavishih-dtp-v-ukrayini/833210
Трагедія у Миколаївській області

Журналісти видання «Газета по-українськи» зібрали у своєму матеріалі наймасштабніші аварії часів Незалежної України. Зокрема, до публікації увійшла серпнева трагедія 2016, коли у Миколаївській області загинули дві родини із Ратного.

17 квітня близько 6.00 у Кривому Розі на Дніпропетровщині сталася потрійна ДТП. 67-річний Олександр Волков за кермом Mazda – 6 виїжджав із другорядної дороги та не пропустив на головній маршрутку Mercedes Sprinter №261, в якій було 24 пасажири. Від удару маршрутку відкинуло на зустрічну смугу, де вона в лоб врізалася в автобус. В результаті 9 людей загинуло, ще 20 отримало травми різного ступеню важкості. Восьмеро із дев'яти загиблих — працівники металургійного комбінату «АрселорМіттал Кривий Ріг», які працювали в першу зміну.

У Кривому Розі на Дніпропетровщині сталася потрійна ДТП, в якій загинуло 9 людей
У Кривому Розі на Дніпропетровщині сталася потрійна ДТП, в якій загинуло 9 людей

18 жертв. 7 жовтня 1997, Дніпропетровська область. 19 пенсіонерок їхали у накритому тентом вантажівці ГАЗ-66, який на перегоні Самаровка-Павлоград зіткнувся з потягом. Вижила тільки одна жінка і водій.

16 жертв. 16 травня 2004, Одеська область. Водій автобуса проігнорував працюючу сигналізацію автоматичного переїзду і вантажний потяг протаранив автобус, протягнувши його 500 метрів.

14 жертв. 2 червня 2005, Одеська область. За 300 метрів до переїзду машиніст вантажного поїзда помітив автобус ЛАЗ, який зупинився перед рейками, щоб забрати пасажирку. Автобус почав рух через рейки, незважаючи на звукові та світлові попереджувальні сигнали. Зіткнення не вдалося уникнути через велику вагу поїзда та недостатню відстань для гальмування.

12 жертв. Квітень 2007, Хмельницька область. Маршрутка з 12 людьми зіткнулася з вантажівкою. Всі пасажири і водій мікроавтобуса загинули.

На українських дорогах від початку незалежності сталося понад 5 мільйонів дорожньо-транспортних пригод в яких загинули майже 146 тисяч людей — Володимир Караваєв, правозахисник, заступник голови Координаційної ради у Загальнонаціональному Форумі безпеки дорожнього руху

11 жертв. 23 травня 2008, Житомирська область. Порожня фура з причепом виїхала на зустрічну смугу і лоб у лоб зіткнулася з маршруткою «Рівне-Київ» з 10 пасажирами. Всі вони і водій загинули. Вижив лише водій вантажівки.

10 жертв. 5 грудня 2009, Вінницька область. На трасі Львів-Кіровоград-Знам'янка причіп з м'якими іграшками відірвався від фури, виїхав на зустрічну смугу і врізався в мікроавтобус Volkswagen з 11 православними прочанами. 9 пасажирів і водій загинули. Двоє були госпіталізовані у важкому стані. Щоб дістатися до людей, рятувальники різали автобус на частини.

7 жертв. 24 квітня 2010, Миколаївська область. На трасі Одеса-Мелітополь-Новоазовськ Mercedes Е-320 виїхав на зустрічну смугу і зіткнувся з вантажною машиною Volvo. Фура внаслідок зіткнення з'їхала в кювет і врізалася в дерево. З 10 осіб, які були в легковику, семеро, разом з водієм, загинули. Їм було по 20-22 роки. Трьох і водія вантажівки відправили до лікарні.

45 жертв. 12 жовтня 2012, Дніпропетровська область. Поблизу міста Марганець автобус «БАЗ Еталон», в якому перебували 52 пасажири, рухаючись за маршрутом Міська поліклініка - село Городище в'їхав на залізничний переїзд при заборонному сигналі світлофора, де зіткнувся з електровозом ВЛ8-1583, що рухався зі швидкістю близько 75 км/ год. Локомотив протягнув маршрутку близько 300 метрів. Тіла загиблих збирали уздовж колії. Ця аварія стала найкривавішою автомобільною аварією в Україні з часів Незалежності.

Поблизу міста Марганець автобус , в якому перебували 52 пасажири, зіткнувся з поїздом. Ця аварія стала найкривавішою з часів Незалежності України
Поблизу міста Марганець автобус , в якому перебували 52 пасажири, зіткнувся з поїздом. Ця аварія стала найкривавішою з часів Незалежності України

Локомотив протягнув маршрутку близько 300 метрів. Тіла загиблих збирали уздовж колії
Локомотив протягнув маршрутку близько 300 метрів. Тіла загиблих збирали уздовж колії

9 жертв. 13 серпня 2016, Миколаївська область. На трасі Київ–Одеса неподалік села Мазурово Кривоозерського району мікроавтобус Opel Vivaro в'їхав у вантажівку, що стояла на дорозі. У салоні буса перебували дев'ятеро людей. Загинули всі. На відпочинок до Одеси їхали дві родини із селища Ратне на Волині.

Дев'ятеро людей загинули дорогою на відпочинок
Дев'ятеро людей загинули дорогою на відпочинок

7 жертв. 6 серпня 2017, Київська область. На Бориспільській трасі біля повороту на Баришівку зіткнулися автомобілі ВАЗ та Opel, які рухалися назустріч один одному. Пасажири ВАЗ - четверо дорослих та одна неповнолітня дитина - загинули. 6-річну дівчинку доставили у лікарню, але вранці вона померла. Водій Opel залишився живим, пасажирка авто загинула.

6 жертв. 17 жовтня 2017, Харків. Автомобіль Lexus, за кермом якого була студентка Олена Зайцева зіткнувся із Volkswagen Touareg бізнесмена Геннадія Дронова та в'їхав у натовп людей, які стояли на тротуарі й чекали зеленого світла світлофора. Аварія сталася на перехресті вул. Сумської та Мечникова.

У Харкові після зіткнення двох джипів загинуло 6 людей, які стояли на тротуарі
У Харкові після зіткнення двох джипів загинуло 6 людей, які стояли на тротуарі

26 жовтня 2016 року на перехресті вул. Велика Арнаутська та Преображенського в Одесіавтомобіль БМВ X5 протаранив «Москвич». Зніс зупинку громадського транспорту та врізався в будинок. Двоє людей загинули, троє — поранені. Винуватець ДТП разом із двома пасажирами втекли. Поранили перехожого, який намагався їх зупинити. За кермом БМВ X5 був 21-річний Магомет Берсанов, студент медичного університету. Автомобіль належить його матері. Крім водія, в авто сиділи ще двоє пасажирів. Один із них — 22-річний Валерій Ганченко, навчається в морській академії. У покинутій автівці знайшли водійські посвідчення обох. А також травматичний пістолет «Форт 12», який був викрадений у Києві. Обох оголосили у міжнародний розшук.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024