Фельдшер розповіла, як рятували трирічну дівчинку із кульовим пораненням

28 Березня 2018, 11:14
1722

На Волині медики розповіли, як рятували трирічну дівчинку з проникаючим кульовим пораненням голови.

Лікарі кажуть, що приїхали на виклик за 5 хвилин, - пише Волинь 24 із посиланням на видання Волинь нова.

Нагадаємо, в одному із сіл Ратнівського району 6-річна дівчинка вистрілила із пневматичної гвинтівки у скроню своїй 3-річній сестрі. Дівчинку у важкому стані «швидка» доставила в обласну лікарню, де її прооперували.

«Тільки полагодили машину, як надійшов виклик: «Кульове поранення». Біда сталася у райцентрі, їхати близько. У Ратному 26 тисяч населення, а передбачене чергування тільки одної бригади. Якби дали нам новий автомобіль, можна було б і дві задіяти», — ​каже фельдшер Федір Колотюк.

Швидка приїхала на виклик за 5 хвилин.

«Бог, напевне, попередньо влаштував мені «репетицію» з подібним випадком на всеукраїнських змаганнях, щоб я на практиці точно знала, як правильно діяти, — ​сама дивується такому збігу фельдшер Олеся Прач, яка тоді чергувала, - Ми змогли живою доставити дівчинку до Ратнівської райлікарні. Стабілізувавши її стан, у супроводі реаніматолога вирушили до Луцька в обласну дитячу лікарню. Знаєте, коли ми їхали, я молила Бога, щоб наш автомобіль не заглох на дорозі. Адже життя маленької пацієнтки висіло на волосині, її треба було терміново оперувати», — ​розповідає Олеся Прач.

Нагадаємо, 3-річній дівчинці стало краще. Дитину перевели з реанімації до нейрохірургічного відділення лікарні. В обласній дитячій лікарні дівчинці зробили операцію. Після цього вона прийшла до тями. Наразі дитина перебуває у нейрохірургічному відділенні лікарні. Нагадаємо, друзі родини, в якій трапилась біда, збирають кошти на лікування.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024