Ратне: аграріїв району познайомили з ефективними методами розвитку сільськогосподарської співпраці

14 Березня 2018, 08:15
Андрій Харлампович виголошує промову для учасників семінарів 2168 Джерело: http://ratadmin.gov.ua
Андрій Харлампович виголошує промову для учасників семінарів

У середу, 7 березня, господарників Ратнівщини знайомили з перевагами аграрних розписок, покращенням економічної ситуації в сільській місцевості шляхом розвитку сільськогосподарської кооперації.

Таким чином у Ратнівській РДА провели тематичних семінари – про це повідомляють на сайті держустанови.

Перший тренінг орієнтувався на питання щодо застосування аграрних розписок для керівників та фахівців сільськогосподарських підприємств на тему «Аграрні розписки - нові можливості для агровиробників».

Другий семінар проходив за темою: «Сільськогосподарський обслуговуючий кооператив: можливості, перспективи розвитку малих та середніх виробників» Проект «Ключ до успіху» в рамках Програми територіальної співпраці країн Східного партнерства Білорусь–Україна, розпочав роботу з 1 грудня 2017 року в області.

Мета проекту покращення економічної ситуації в сільській місцевості шляхом розвитку сільськогосподарської кооперації.

Захід відкрив голова райдержадміністрації Андрій Харлампович, який окреслив присутнім мету зібрання - інформування агровиробників про можливості застосування нових підходів та інструментів при веденні сільськогосподарського виробництва та, користуючись нагодою, подякував аграріям за активну громадську та соціальну позицію в житті району.

У роботі семінару прийняли участь регіональний консультант проекту «Аграрні розписки в Україні» Сергій Мазурик, координатор проекту «Ключ до успіху» Наталія Козак, юрист проекту Тетяна Козак, експерт проекту Анатолій Аршулік, начальник відділу обліку та фінансів АПК департаменту агропромислового розвитку ОДА Алла Кравчук, начальник відділу агропромислового розвитку райдержадміністрації Павло Ковч, керівники та фахівці сільськогосподарських підприємств Ратнівського району, голови сільських, селищних рад, представники ОТГ, власники ОСГ, голови сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів.

Сергій Мазурик ознайомив присутніх з видами Аграрних розписок, їх законодавчим регулюванням, оформленням, виконанням та перевагами, відповів на запитання учасників заходу.

У ході зустрічі учасники детально обговорили механізми оформлення аграрних розписок та наголошено про її обов’язкове нотаріальне посвідчення.

Наталія Козак, Тетяна Козак та Анатолій Аршулік наголосили, що головною метою аграрного проекту є створення умов для покращення економічної ситуації в сільській місцевості шляхом розвитку сільськогосподарської кооперації.

Алла Кравчук, ознайомила присутніх із фінансовою підтримкою пріоритетних заходів в агропромисловому комплексі з обласного та державного бюджетів.

Павло Ковч розповів присутнім про програму підтримки АПК із районного бюджету та місцевих бюджетів ОТГ району, а наприкінці виступу подякував гостям за проведені семінари.

Учасники семінарів
Учасники семінарів

Учасники семінарів
Учасники семінарів

Учасники семінарів
Учасники семінарів

 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024