Ратнівські фермери взяли участь у міжнаціональному агропромисловому проекті

14 Лютого 2018, 11:00
1967

З метою налагодження партнерства, наприкінці минулого тижня волинські фермери завітали до Польщі.

Про це повідомляє Волинська обласна орагнізація «Фонд місцевого розвитку».

У 2017 році на Волині реалізували проект «Підтримка україно-польських ініціатив щодо розвитку садівництва та ягідництва у Волинській області».

Цьогоріч у проекті взяли участь 74 осіб з Луцького, Іваничівського, Рожищанського, Горохівського, Маневицького, Любомильського, Володимир-Волинського, Ратнівського районів.

Для учасників організували тренінги, агрофорум, ознайомлювальні поїздки з метою відвідин успішних українських та польських підприємств, перейняття досвіду та встановлення партнерських взаємин.

Виконавці проекту зазначають, що головним досягненням стало створення «мережі» підприємців-партнерів, які готові об'єднуватися задля розширення свого бізнесу, та підписання меморандумів про партнерство з низкою ОТГ.

Цю поїздку організували за ініціативи учасників проекту та осіб, які долучилися вже в період його реалізації, з метою продовжувати співпрацю з представниками польського бізнесу.

Зокрема, до з’їзду фермерів долучилися представники Вишнівської ОТГ – Іван Антонюк, Юрій Охтієнко, ГО «Ягідник» – Віталій Войтович, підприємець Наталія Гуліта , представники фермерського господарства з Ратного  – Василь Палеводюк та Богдан Панасюк.

 Богдан Панасюк зазначив, що волинські фермери потребують співпраці з підприємствами Польщі.

Багато хто думає, що метою нашого приїзду є потреба в інвестиціях з польської сторони, але це не так. Ми приїхали не з простягнутою рукою, а з конкретними діловими пропозиціями. Нам потрібно формувати ринок збуту для продукції і на сьогодні важливо його формувати у співпраці з європейськими партнерами. Існує проблема нестабільності українського ринку та спекуляціями на ціні, до яких вдаються українські закупівельники. У Польщі цього немає, – розповідає Богдан.

Під час зустрічі на піприємстві «ZAK Sp. z. o. о.», Міхал Мазурек ознайомив присутніх з умовами та потужностями виробництва. До перемовин доєдналися члени правління фірми, які зазначили, що зацікавлені у розвитку українського сільського господарства, передання власного досвіду і порад щодо ведення господарства.

Реалізатори проекту та організатори поїздки ВОГО «Фонд місцевого розвитку» планують продовжувати подібні заходи навіть поза проектом, адже для Волині це є дуже актуально.

Учасники з’їзду
Учасники з’їзду

Довідково:

Проект  «Підтримка україно-польських ініціатив щодо розвитку садівництва та ягідництва у Волинській області» був реалізований за сприяння Генерального Консульства Республіки Польща в Луцьку в рамках фінансування Міністерства закордонних справ РП  («Польська допомога»). Метою проекту було надати підтримку ініціативам фермерів та представників спеціальної категорії такої як учасники АТО та переселенці, які хотіли би започаткувати власний бізнес.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024