Обличчя району: товариська кондитерка із Ратного Наталія

03 Червня 2021, 09:41
Наталія Ярошук 6068
Наталія Ярошук

Чи не щодня ми бачимо на вулицях різноманітних людей, котрі проживають разом з нами, чи перебувають у нашому колі спілкування. Часто саме ці люди творять прекрасне майбутнє для нашого рідного Ратнівського краю.

Саме вони нас підтримують, вражають, лікують, навчають, охороняють, допомагають. З кимось ми особисто знайомі, а когось не знаємо взагалі. Водночас у кожного з них − своя історія, професія, думки, життєвий досвід.

Район.Ратне продовжує вести рубрику «Обличчя району», у якій журналісти видання будуть знайомити ратнівчан одне з одним ближче, а саме розповідати про цікаві історії, заняття та працю людей Ратнівщини.

Нагадаємо, першою героїнею цієї рубрики стала в’язальниця іграшок-аміґурумі із Гірник.

Зараз ми пропонуємо познайомитися із контролером ПрАТ «Волиньобленерго» за фахом, а у душі кондитеркою — ратнівчанкою Наталією Ярошук.

Наталія випікає різноманітні торти, печиво на день народження, весілля чи тематичні свята, готує кенді-бари, капкейки.

Наталія Ярошук
Наталія Ярошук

Наталія народилася та проживає у Ратному. Виросла у багатодітній сім'ї, де було п'ятеро дітей.  Закінчила Львівську національну академію ветеринарної медицини імені С.З. Ґжицького та отримала повну вищу освіту за спеціальністю «Технологія зберігання, консервування та перероблення молока». Таким чином, Наталія має дві вищих освіти: фельдшер ветеринарної медицини та спеціаліст з технології зберігання, консервування та перероблення молока та м'яса.

Працювала 17 років на ПрАТ «Ратнівський молокозавод». У 2019 році звільнилась, у зв’язку із банкрутством підприємства.

Ділячись спогадами про своє дитинство, жінка висловлює щиру вдячність своїй матері за те, «що поставила нас всіх на ноги». Наталія розповідає, що саме мама привчила усіх п’ятьох до роботи, що слід стежити за порядком та допомагати одне одному.

«Змалечку нас мама привчала до роботи, ми завжди їй допомагали. Пам'ятаю нас на кухні був графік: чия черга прибирати чи щось готувати. Я спостерігала як мама випікає і цікавилась цим мама вчила мене як замішувати тісто. Я в дитинстві любила випікати тортики в школу. Випікала на різні свята, день іменинника», — розповідає Наталія.

Саме родом із дитинства у жінки любов до кондитерської справи.

      — Як виникла ідея зайнятися кондитерської справою?

— Коли сиділа в декретній відпустці, чекала аби синочку виповнилося рік. І тоді задумалася: який має бути торт? Підшуковувала та вибирала для себе цікаві ідеї в інтернеті. Почала цікавитись, що таке мастика, як її робити, вичитувала різні рецепти. Згодом, вирішила для себе вирішила, що я зроблю торт, щоб запам'ятався. І в мене вийшло! Тортик виставила у популярну, на той час, соціальну мережу. Багато хто побачив те фото. Знайома порадила робити такі на замовлення. Й тоді я задумалась.

Перші тортики я виносила на базар, роздавала свій номер телефону. І так отримала перше замовлення, адже людини один одному переказували.

З того часу Наталія розпочала свою справу кондитерки. Ось уже впродовж шести років десерти ратнівчанки прикрашають столи не лише у Ратному, а й далеко за межами краю: у Києві, Чернівцях, Ковелі, Любомлі.

Яке замовлення вам найбільше запам'яталося?

Торт який найбільш запам’ятався. Та насправді їх багато! Весільний торт на чотири поверхи: там було дуже багато квітів, які я робила в ручну, також 3-D торт для сина на чотири роки у вигляді трактора з мультфільму. Були 2-D торти у вигляді чоловічого торса, також були валізи та сумочки.

— Що думають про вашу справу близькі?

— Мені ця справа подобається, хоча забирає дуже багато часу. Синочок Павлик деколи сердиться, що я постійно на кухні з тими тортами займаюся.

Саме син є для Наталії вірним помічником виготовленні десертів.

— З якими складнощами ви зіткнулися у роботі?

— Кондитерська справа забирає багато часу, оскільки я ще працюю, то приходиться випікати вечері та вночі. Бувають торти легкі, а бувають що на один торт треба приділити багато часу, якщо там є багато деталей, які приходиться виготовляти вручну.

Зауважимо, напередодні Великодня Наталія поділилася із нашими читачами рецептами пасок.

Серед робіт кондитерки можна побачити неймовірні торти у вигляді дитячих машин, іграшок, сумок та тварин, які важко відрізнити від їхніх оригіналів. 

— Кава чи чай?

— Дуже люблю каву.

— Опишіть свій ідеальний день

— Ідеальний день, це коли ти можеш провести весь день із сім'єю, але інколи хочеться просто відпочити випити чашечку кави в спокої, подивитися якийсь фільм.  Буває, коли вихідний день і немає замовлень, то сидиш в Інтернеті, дивишся марафони та взнаєш щось нове для себе.

Задля удосконалення своїх навичок, Наталія дивилася чимало різноманітних онлайн майстер-класів онлайн, купувала різні відеоуроки з виготовлення торів та печива.

— Кондитерська справа на місці не стоїть вона рухається в перед і ти мусиш разом щось нове взнавати та пізнавати. Так само дуже багато різного приладдя і матеріалу потрібно купувати, а це буває дуже затратно, бо мусиш замовляти на багатьох сайтах, враховуючи те, що доставка зараз дуже дорога.

Уже розпочався весільний сезон, то будуть замовлення на кенді-бари, в які входить багато різних солодощів. Мені приємно бути частиною їхнього свята, приємно чути відгуки про себе, бо це найвища нагорода для кондитера.

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Ратне» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу пишіть на редакційну електронну адресу [email protected]. 

 

Коментар
17/04/2024 Вівторок
16.04.2024