Дропшиппінг у кожну хату: ратнівчанка розповіла як і скільки заробляє в інтернеті

06 Листопада 2018, 14:44
Оксана Токарська 4706
Оксана Токарська

Робота вдома через інтернет уже давно перестала бути міфом. Усі соціальні мережі рясніють оголошеннями про додатковий дохід. Хтось ризикнув і спробував працювати, не виходячи з дому. А інші впевненно доводять, що це порожня трата часу.

Бізнес.Район знайшов лучан і жителів нашої області, які погодилися розповісти, як і скільки вони реально заробляють, не виходячи із стін своїх квартир і будинків. Як відповідь на запитання: «то де ж вона – робота вдома?», з упевненністю відповідають: «Робота – в інтернеті!».

ЩО ТАКЕ РОБОТА БЕЗ ВКЛАДЕНЬ

Дропшиппінг на сьогодні це, певно, найпростіша і найбезпечніша схема торгівлі в інтернеті, яка набирає все більшої популярності в Україні. Продавати можна все: дитячий і дорослий одяг, взуття, сумки, різноманітні дитячі аксесуари, дрібнички для дому, сувеніри, біжутерію і так далі.

Заробіток на дропшіппінгу можна описати просто: це бізнес на продажу чужих товарів з власною націнкою. Щоб мати стабільний дохід, не потрібно вкладати кошти, орендувати приміщення, замовляти і забирати з пошти товар і оформляти все документально. Достатньо мати доступ в інтернет і все – ви заробляєте вдома.

Дропшиппер – це посередник між постачальником і клієнтом. Модель такого бізнесу досить проста – дропшиппер отримує від постачальника товар за оптовою ціною, а продає його за роздрібною. Вся робота – тільки в інтернеті, дропшиппер лише шукає клієнта в соцмережах, а пакуванням, доставкою та документацією товару займається постачальник.

Посередникові потрібно мати, як мінімум, торгову сторінку, і як максимум, свій інтернет-магазин. І чим більше дропшиппер приділяє часу своїй роботі, тим більший його дохід.

ЗАРОБІТОК ВДОМА – РІВНОСИЛЬНИЙ ЗАРПЛАТІ ДЕРЖСЛУЖБОВЦЯ

Ідея інтернет-торгівлі у лучанки Валентини Д. виникла тоді, коли вона знаходилась у декретній відпустці. Та й, каже, напевне, нікому не завадять гроші і їх ніколи багато не буває. Тим паче, коли в сім’ї працює один тато, то важко молодим людям, які хочуть будуватися, гарно вдягати дітей і водити їх по дитячих закладах.

До декрету жінка працювала на державній роботі. З її слів, по системі дропшиппінгу вона заробляла ті ж самі кошти, які їй платили на роботі. При цьому вона сиділа вдома з маленькою дитиною.

Така робота у Валентини займала 3-5 годин вдень.

«Якщо на базах була нова поставка одягу, то, звичайно, це займало більше часу. Треба було закинути товар на свою торгову сторінку, відписати кожному клієнту, оформити замовлення, ввечері скинути накладну. Працюю я лише з дитячим одягом. За день можна і 50 і 350 гривень заробити. За тиждень, бувало 1200 гривень, інший тиждень – 500 гривень», – розповідає Валентина.

У жінки величезна база постачальників дитячого одягу, але працює з небагатьма. У пріоритеті лише ті, де хороший товар з Туреччини. Там замовляє і своїй донечці, суттєво на цьому економлячи.

Валентина одразу спробувала взяти товар у наявність і продавати з дому. Але, оскільки товару було небагато, то продати виявилося важко. Та вважає, що варто завжди пробувати і не зупинятися, навіть коли не все добре виходить. Торгівля для неї – це хоббі. В дитинстві допомагала татові з продажем. А коли була студенткою, також займалася торгівлею. Тому і в майбутньому бачить себе у цій сфері.

КІЛЬКА СЕКРЕТІВ УСПІХУ ДЛЯ ДРОПШИППЕРІВ

Жителька Ратнівщини Оксана Токарська за фахом учитель. Зараз працює на основній роботі, але має торгову сторінку у фейсбуці. Працювати в інтернеті почала у жовтні минулого року, коли була у декреті. Зараз часу на торгівлю дуже мало, але вона продовжує працювати по системі дропшиппінгу.

Перший підробіток був на косметиці. Але така робота вимагала фінансових вкладень. А коли випадково в інтернеті натрапила на пропозицію роботи для дропшипперів, одразу загуглила визначення незнайомого слова. І вирішила спробувати. Для початку купила бази оптових постачальників і попросила допомоги в односельчанки, яка давно займається продажем.

Оксана Токарська
Оксана Токарська

Перший заробіток Оксани був на дитячому взутті. Пригадує, це було 30 гривень. В тиждень спочатку могла реалізувати 2-3 пари взуття. Потім вирішила завантажувати на сторінку одяг з Китаю, далі – виробництва Туреччини і України. Пробувала продавати дорослий одяг, дитячий транспорт, різні дитячі аксесуари. Будучи дропшиппером, Оксана мала два своїх дропшиппера. Ось так з часом вийшла на стабільний дохід, заробляла в місяць від 2500 до 4000 гривень. Бувало, заробляла більше – до 6500 гривень. На роботу витрачала багато часу, онлайн треба бути кожних дві години.

Оксана розповідає, що в роботі дропшипперів, на перший погляд, усе просто. Але насправді потрібно, щоб хтось допоміг напочатку. Наприклад, важливо знати, що продаж зі своєї торгової сторінки досить мало. Потрібно закидати оголошення із своїм товаром по торгових групах, барахолках так званих. Перед публікацією адміністратори таких груп просять виконати їхні умови: додати до групи певну кількість учасників або оплатити.

Також потрібно враховувати умови кожного складу з оптовим одягом. Покупців завжди цікавить післяплата, бо часто вони були обмануті. Тому, що б не переказати гроші шахраям, Оксана радить звернути увагу на активність сторінки продавця, кількість її друзів, а також на наявність книги відгуків.

Пояснює, що постачальники не працюють з післяплатою, бо є недобросовісні клієнти, які потім не забирають товар на пошті. Причин знаходять багато – товар уже не треба, бо щось гарніше знайшли, хтось вчора подарував схоже або вони знайшли дешевше. У такому випадку постачальники оплачують суму доставки в дві сторони, плюс – оплата за зберігання на пошті. Повною післяплатою висилають рідко, зазвичай, з частковою передоплатою – це сума доставки у дві сторони, якщо раптом клієнт передумає забирати товар.

«Для мене не існувало конкурентів. Я вважаю, що на кожен товар є свій покупець. Але це хороший заробіток. Багато хто чіпляється за кожне оголошення про роботу і шукає легкий спосіб, але це не завжди виправдовує себе. Щоб працювати по дроппу, потрібно налаштуватися. Робота вимагає дуже багато часу, але це без відриву від сім’ї. Це є живе спілкування з живими людьми, яке мені дуже подобається», – розповідає Оксана.

...І НЕ ДРОПШИППІНГОМ ЄДИНИМ

Окрім дропшиппінгу, в інтернеті багато пропозицій інших видів заробітку. Наприклад, Зоряна Лукашук з Любомльського району заробляє по каталогу відомого бренду нижньої білизни і косметики. Від замовлень, які вона збирає, а також від реєстрації в компанію інших людей, її заробіток складає не менше півтори тисячі гривень у місяць.

Зоряна Лукашук
Зоряна Лукашук

А от лучанин Олександр Ш. працює з однією з програм, яка платить гроші за перегляд реклами на його сайті. З його слів, він заробляє 100-200 доларів у місяць. При цьому тратить на таку роботу 3-4 години в тиждень. Раніше, коли вчився і напрацьовував контент, йшло дуже багато часу. Усьому навчився у ютубі.

Як варіант невеликого заробітку, може бути створення групи у Facebook, приміром. Дохід тут буде від оплати за розміщення постів у групі.

Багато пробують заробляти на написанні рецептів. Є спеціальні сайти, які платять за один рецепт від 20 до 50 гривень.

Лучанка Ірина С. має додатковий дохід на косметиці українського виробника. Розповідає, що раніше працювала з іншими брендами. Окрім доходу від чужих замовлень вона має змогу побудувати свою структуру, реєструючи під себе людей, які працюють так, як і вона. Каже, заробітком задоволена – має тисячу гривень у місяць, а також купує улюблену косметику за ціною виробника.

Є багато й інших пропозицій роботи в інтернеті, яка може бути як додатковим, так і основним джерелом доходу. Кожен може обрати, що йому до душі. Нема роботи тільки для лінивих. І, як ми бачимо на прикладі інших людей, щоб розпочати свою невеличку справу, не обов’язково орендувати офіс у центрі міста із шкіряними меблями.

Віка ВЕГЕРА-АБРАМОВИЧ

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром