«Хороша річ на подарунок і у домі гарніше буде»: як багатодітна велимчанка створює оригінальні горщики для квітів

14 Жовтня 2018, 15:50
Тетяна Заєць 5810
Тетяна Заєць

А ви знали що цемент та штукатурка це не тільки будівельний матеріал? Одна із рукодільниць Ратнівщини це довела на власному прикладі! Як саме? Ми вам розкажемо.

Журналісти Район.Ратне поцікавилися незвичним хобі рукодільниці із Ратнівського району Тетяни Заєць.

Весела та життєрадісна жінка проживає колоритному селі Велимче.

Тетяна Заєць
Тетяна Заєць

Так склалися життєві обставини, що Тетяна сама виховує чотирьох діток – трійко дівчаток та одного хлопця, має власне господарство та багато цікавих захоплень. Можна сказати, що багатодітна матуся – рукодільниця «на всю голову».

Тетяна зі своїми донечками
Тетяна зі своїми донечками

Тетяна дуже різнобічна особистість: любить вишивку бісером, в'язання гачком, малювання, вміє розписувати різноманітні приміщення. Окрім цього має ще багато захоплень, що пов’язані із декоративним мистецтвом.

Розпис у дома рукодільниці
Розпис у дома рукодільниці

Виріб із ракушок
Виріб із ракушок

Композиція на шкільний конкурс
Композиція на шкільний конкурс

Нещодавно жінка знайшла собі хобі, завдяки якому у домі господині з’явилися оригінальні горщики для квітів, що не б’ються. Власне, матеріалом для створення виробу слугує цемент та штукатурка.

«Для мене це відпочинок. Це заняття, яке дозволяє відволіктися від буденності та відпочити», – каже Тетяна.

Оригінальний горщик для квітів
Оригінальний горщик для квітів

2
Горщик для квітів, зроблений із гіпюрової скатертини
Горщик для квітів, зроблений із гіпюрової скатертини

«Звідки взялася ідея створення горщиків з бетону?» запитуємо у велимчанки, на що вона відповіла:

«Ідею підглянула в інтернеті, дещо сама додумала. Справа у тому, що ці вироби я створюю для себе, відпочиваю так, можна сказати. Особливо роблю їх  для діток, адже це хороша річ на подарунок і  у домі гарніше буде».

Тетяна використовує техніку у стилі кашпо для виготовлення горщиків із бетону.

«Аби власноруч зробити виріб потрібно десь 3-5 літрів цементу,вода,старі речі,балончик з фарбою, можна клей «ПВА» замість води, (це залежить який буде виріб за величиною). На всі матеріали я витрачаю до 100 гривень.

Також для створення виробу підійде гіпюрова скатертина, а власне для горщиків – мішковина.

Відео із виготовлення можна подивитися в інтернеті. Там різноманітний вибір як і оздоблення так і матеріалі. Кожен вибере той, що до душі. Наберіться терпіння, і  можна приступати до роботи», – ділиться секретами виготовлення горщиків Тетяна.

Зокрема, рукодільниця зазначає про різні підходи до оздоблення, тому варто зауважити,  що для скатертини підходить штукатурка, а для мішковини – бетон.

«Робота, від якої є задоволення, часу завжди багато не займає», – підкреслює Тетяна.

Цікавимося, про що мріє багатодітна матуся, та чи не задумувалася вона у майбутньому організувати виставкою власних виробів.

«Я мрію добудувати дім, поставити дітей на ноги, маю мрію вивчитися на перукаря і робити людей гарнішими та щасливішими, а ще вирощувати квіти у власному саду.

Над виставкою поки що не задумувалася, у мене не достатньо багато виробів. Якби у районі були б якісь проекти чи конкурси, то я б неодмінно взяла б участь. Ідеї в голові є завжди та їх багато».

На завершення розмови просимо щось побажати багатодітним матусям, котрі виховують дітей самі.

«Насамперед хочу, щоб закони також змінювались на захист жінок від від насилля сім'ях. Тому,що жінка є продовженням нації, роду.

Шановні матусі, ви завжди повинні бути оптимістами, адже в нас є все, заради чого ми не повинні опускати руки. Не важливо, в кого скільки дітей, усім однаково ніколи не буде, а коли мама в гармонії бачить все прекрасне, тоді атмосфера і в дитини буде прекрасна».

Спілкувалася Марія Сидорук

Довідково: 

Кашпо (від франц. cache-pot, букв. – «сховай горщик») – декоративний контейнер для горщика з рослиною. Внизу кашпо не має бути отворів, щоб вода не виливалася назовні. На відміну від горщика, має підкреслено декоративну функцію, тому є предметом коштовних дарунків та колекціонування.

Коментарі
30 Жовтня 2018, 11:51
Молодчинка
30 Жовтня 2018, 11:52
Молодчинка.
03 Листопада 2018, 20:43
Бажаю бурної фантазії та натхнення у роботі!
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024