Ратне: на термомодернізацію закладів освіти та культури планують витратити більше дев’яти мільйонів гривень

27 Червня 2018, 11:30
На термомодернізацію закладів освіти та культури планують витратити більше дев’яти мільйонів гривень 1217 Джерело: https://www.facebook.com/groups/1201793209918365/permalink/1637527976344884/
На термомодернізацію закладів освіти та культури планують витратити більше дев’яти мільйонів гривень

Про термомодернізацію та термореновацію у Ратному йшлося на нараді з питань здійснення заходів щодо пожежної безпеки у закладах освіти та культури.

Про це інформує відділ внутрішньої та інформаційної політики Ратнівської райдержадміністрації.

Як повідомив перший заступник голови райдержадміністрації Євген Савлук, після проведення перевірок інспекцією ДСНС стану техногенної та пожежної безпеки об’єктів з масовим перебуванням людей закладів освіти та культури, було виявлено ряд недоліків, які можуть призвести до закриття закладів.

Євген Петрович поінформував присутніх про заходи, які вже вживаються Ратнівською райдержадміністрацією щодо удосконалення діючої мережі навчальних закладів та закладів культури району, їх матеріально-технічного та фінансового забезпечення.

Зокрема, одним з найважливіших питань є необхідність проведення термомодернізації навчально-виховного комплексу «загальноосвітня школа І-ІІІ ступеня № 1-гімназія ім. Героя Радянського Союзу В. Газіна», загальноосвітньої школи І-ІІІ ступеня № 2 ім. М. Заліпи смт Ратне та районного будинку культури.

Відтак, на замовлення відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації виготовили проектно-кошторисна документація на проекти:

  • «Реконструкція даху будівлі (корпус № 1) навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступеня № 1-гімназія ім. Героя Радянського Союзу В. Газіна» на вул. Центральній, 50 в смт Ратне Ратнівського району Волинської області» (загальна кошторисна вартість становить 1 млн 876 ,968 тис. грн);
  • «Реконструкція даху будівлі (корпус № 2) навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступеня № 1 – гімназія ім. Героя Радянського Союзу В. Газіна» на вул. Центральній, 50 в смт Ратне Ратнівського району Волинської області» (загальна кошторисна вартість – 1 млн 857,131 тис. грн);
  • «Реконструкція (тепломодернізація огороджуючих конструкцій) в навчально-виховному комплексі «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступеня № 1 – гімназія ім. Героя Радянського Союзу В. Газіна» по вул. Центральній, 50 смт Ратне Ратнівського району Волинської області» (кошторисна вартість – 2млн 378,319 тис. грн);
  • «Реконструкція дахів будівель (корпусу №1; майстерні виробничого навчання) загальноосвітньої школи І-ІІІ ступеня № 2 ім. М. Заліпи по вул. Шевченка, 9 в смт Ратне Ратнівського району Волинської області» (кошторисна вартість – 1 млн 498,103тис. грн);
  • «Реконструкція дахів будівель (корпусу №2; шкільної їдальні; сховища овочів) загальноосвітньої школи І-ІІІ ступеня № 2 ім. Миколи Заліпи по вул. Шевченка, 9 в смт Ратне Ратнівського району Волинської області» (кошторисна вартість – 1 млн 497,495тис. грн).

На замовлення відділу культури райдержадміністрації виготовлений проект «Реконструкція системи опалення Ратнівського районного будинку культури на 500 місць в блоці із спортзалом в смт Ратне Ратнівського району Волинської області (перша і друга черги будівництва)», а в процесі розроблення проект «Капітальний ремонт фасаду районного будинку культури з впровадженням енергозберігаючих технологій по вул. Центральній, 20 смт Ратне Ратнівського району Волинської області» (орієнтовний обсяг фінансування – 6 млн 800 тис. грн) та на стадії завершення проект «Будівництво твердопаливної котельні Ратнівського районного будинку культури на 500 місць в блоці із спортзалом в смт Ратне Ратнівського району Волинської області» (орієнтовна вартість 3 млн 800 тис. грн).

Двічі (в лютому місяці 2017 року та в лютому 2018 року) райдержадміністрацією такі проекти подавались як пропозиції до фінансування за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, проте у зв’язку з обмеженістю виділених коштів ДФРР будівельні роботи не були профінансовані.

У січні 2018 року дані проекти також подавались райдержадміністрацією до управління розвитку, інвестицій та європейської інтеграції облдержадміністрації як пропозиції до фінансування за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій на 2018 рік.

Крім того, відділ освіти, молоді та спорту райдержадміністрації замовив виготовлення проектів з термореновації корпусів № 1 та № 2 НВК «ЗОШ І-ІІІ ступеня № 1 – гімназія ім. Героя Радянського Союзу В. Газіна» смт Ратне (утеплення фасадів), орієнтовна кошторисна вартістю яких буде складати 2 млн 800 тис. грн та 3 млн 200 тис. грн відповідно.

Слід зазначити, що протягом минулого року в навчально-виховному комплексі «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступеня № 1 – гімназія ім. Героя Радянського Союзу В. Газіна» смт Ратне провели часткову заміну вікон на загальну суму 621,5 тис. грн.

Оскільки для усунення усіх недоліків, виявлених надзвичайниками у процесі перевірок, необхідний значний фінансовий ресурс, перший заступник голови райдержадміністрації Євген Савлук запропонував створити робочу групу для написання програми «Про забезпечення заходів протипожежної безпеки у закладах соціальної сфери району». В програмі вказати конкретні дії та заходи, період їх виконання з подальшим винесенням на розгляд сесії районної ради.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром