У Заболотті аргрофірма відшкодує збитки власникам паїв, чиї території були покроплені помилково

26 Червня 2018, 08:10
У Заболотті аргрофірма відшкодує збитки власникам паїв, чиї території були покроплені помилково 1451
У Заболотті аргрофірма відшкодує збитки власникам паїв, чиї території були покроплені помилково

Скандал, який виник у Заболоттівській громаді, підходить до свого завершення.

Нагадаємо, агрофірму яка покропила отрутохімікатами чужі пасовища у Заболотті перевірять правоохоронці.

Про відшкодування збитків жителям громади повідомили під час зборів селян у неділю, 24 червня, у приміщенні Заболоттівського будинку культури.

На сходинах були присутні: голова Заболоттівської ОТГ Валерій Свіржевський, заступник директора ТЗОВ «Волинь Агро Груп» Петро Місюрко, заступник директора департаменту агропромислового розвитку Волинської ОДА Юрій Юрченко, директор ТЗОВ «Журавлини» Микола Колядюк, заступник голови Ратнівської РДА Євген Савлук, керівники Ратнівщини, представники громадськості та жителі Заболоттівської ОТГ.

Голова громади Валерій Свіржевський зазначив, що він обурений ситуацією, яка склалася, так само як і жителі громади.

Виступ Валерія Свіржевського
Виступ Валерія Свіржевського

«Як на мене, треба було вирішити з громадою, розказати що і до чого, поставити людей до відома, дати забрати сіножаті, сінокоси.

Мені дуже шкода що таке сталося, на Трійцю, дуже шкода. Забрали б траву, покосили, можливо тоді це питання не стало б так Руба...це є порушення, це є грубе порушення», – сказав голова ОТГ.

Під час зборів люди мали можливість почути пояснення та певну інформацію щодо розпорядження земельним ділянками від Євгена Савлука.

Аби у подальшому не виникало ніяких непорозумінь, заступник голови Ратнівської РДА спробував роз’яснити жителям Заболоттівської громади порядок використання землі сільськогосподарського призначення, що діє згідно чинного законодавства. Таким чином, територіями (а саме невитребуваними паями) за межами населеного пункту може тимчасово розпоряджатися райдержадміністрація, а в межах населеного пункту – тільки сільські та селищні ради.  

Євген Савлук ппояснює жителям громади порядок використання землі сільськогосподарського призначення
Євген Савлук ппояснює жителям громади порядок використання землі сільськогосподарського призначення

Зокрема чиновник пояснив, що агрофірма «Волинь Агро Груп» мала усі законні підстави розпоряджався землями згідно укладеного договору.

Читайте такожЗаболоття: повідомили про повноваження селищної ради щодо розпорядження земельними ділянками

Директор підприємства «Журавлини» Микола Колядюк, який господарює вже не один рік на території громади, також долучився до активного обговорення проблеми.

Чоловік зазначив, що під час чергових зборів керівництва, зокрема у присутності голови ОТГ, Петра Місюрка, Павла Ковча (начальника відділу агропромислового розвитку Ратнівської РДА), присутні дійшли  висновку, що угоди «Волинь Агро Груп» припадають на площах ТЗОВ «Журавлини», у свою чергу угоди «Журавлини» – на площах агрофірми.

Заступник директора департаменту агропромислового розвитку Волинської ОДА Юрій Юрченко запропонував Петрові Місюрко написати заяву на перевірку відповідними органами дій агрофірми на території Заболоттівської громади.

«Всі затрати людям, яким покропили паї, та які мають відповідні документи, мають бути компенсовані стовідсотково», – підкреслив у ході зборів Юрій.

Заступник директора ТЗОВ «Волинь Агро Груп» Петро Місюрко, сподіваючись взаємне порозуміння, звернувся до потерпілих жителів Заболоттівської громади.

Виступ Петра Місюрка
Виступ Петра Місюрка

Чоловік пообіцяв відшкодувати всі збитки селянам, чиї території покропили помилково, а також за рахунок підприємства обробити нове пасовище та місцеві стадіони.

Марія Сидорук

Коментарі
26 Червня 2018, 11:46
Нормально!
01 Липня 2018, 04:34
В місцях де "господарює" Колядюк можна знімати фільми жахів.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024