Через паліїв сухостою на Ратнівщині горять торфовища

18 Жовтня 2018, 14:14
На Ратнівщині горіли торфовища 960
На Ратнівщині горіли торфовища

За тиждень у Волинській області виникло 12 пожеж сухостою та 9 – торфовищ, зокрема одна у Ратнівському районі.

Причиною загоряння є необережна поведінка людей, які спалюють листя, суху траву, сміття. Про це повідомив начальник УДСНС України у Волинській області Володимир Грушовінчук під час прифінгу 18 жовтня.

На сьогодні є дві глобальні пожежі торфовищ: у селі Ворокомле Камінь-Каширського району (площею до 2 гектарів), де над пожежогасінням працюють уже третю добу, та у Серхові Маневицького району (більше 6 гектарів), де пожежа наразі локалізована. Також загоряння зафіксовані у селі Піща Шацького району та у селі Новий Мосор Ковельського району.

Грушовінчук розповів, що внаслідок підпалу сухої трави, полум'я проходить спочатку по землі, потім загоряються торфовища, які горять 3–5 метрів під землею. Механізм гасіння пожежі на торфовищах є складний, адже вимагає великої кількості людей, матеріального забезпечення та значної кількості водних ресурсів, яких, у зв'язку із посушливою погодою, поменшало.

В управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій Волинської області закликали дотримуватися правил пожежної безпеки не лише в побуті, а й в природних екосистемах.

Людей, які здійснюють такі необдумані вчинки, будуть притягувати до адміністративної відповідальності.

Після виявлення пожежі, потрібно терміново повідомити пожежну службу – 101.

Довідково:

Цього року в області зареєстровано 130 пожеж сухої рослинності на площі 86,1 гектари, з них пожеж сухої трави та сміття - 85, торфу - 44. Усі загорання ліквідовані, окрім Любешівського району (урочище «Кулики» поблизу Ворокомле), де залишилося ліквідувати займання торфу на площі 1,3 гектари, а також Маневицького району (урочище «Залуччя» біля села Серхів), де залишилося рятувальникам загасити 6,2 гектари торфополів. За минулу добу виникли: одна пожежа торфу біля села Озерце Ківерцівського району площею 0,5 гектара, та ще одна пожежа травяного настилу в урочищі «Нивки» поблизу селища Ратне площею 0,05 гектара, які рятувальники оперативно ліквідували.

Читайте також: На Ратнівщині горіла суха трава

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39