Ратне: жителям району розповіли про зарплату в «білих конвертах»

18 Жовтня 2018, 11:54
Ратне: жителям району розповіли про зарплату в «білих конвертах» 2283
Ратне: жителям району розповіли про зарплату в «білих конвертах»

У середу, 17 жовтня, у Ратнівській районній філії ВОЦЗ провели семінари на тему «Подбаймо про своє майбутнє».

Про захист прав громадян України, соціальні гарантії в межах Закону розповідала керівниця Ратнівського відділу з питань призначення, перерахунку та виплати пенсій Старовижівського ОУПФУ Волинської області Лариса Заліпа. Про це інформує Ратнівська районна філія Волинського Обласного Центру Зайнятості.

Фахівчиня зосередила увагу присутніх на проблемах сплати страхових внесків, легалізації заробітної палти, детінізації робочих місць. Обираючи переваги тимчасових зручностей (тобто працюючи нелегально в межах держави і отримуючи заробітну плату в «конвертах»), особи втрачають законний соціальний захист. Винуватцями цього є як наймані працівники, так і роботодавці. При досягненні пенсійного віку людина втрачає трудову пенсію, а при роботі без договору-весь страховий стаж.

«Пильність та знання законів-запорука уникнення ризиків при працевлаштуванні», – запевнила Лариса Іванівна.

Учасники заходу оцінювали переваги та недоліки роботи за кордоном, умови трудової угоди із закордонним роботодавцем, ризики нелегальної роботи та інше.

Про існування проблеми торгівлі людьми, її основні форми та способи втягнення в трудову експлуатацію дізналися присутні під час перегляду навчального фільму «Станція призначення життя».

По закінченню заходу учасники отримали інформаційні матеріали, щоб заздалегідь подбати про власну безпеку в пошуках роботи за кордоном і дякували за проведений захід.

Читайте також: 

Вчимося використовувати інформаційні джерела при пошуку роботи

 Ратнівчанам розповіли про трудові відносини та зарплату в конвертах

Учасники семінару
Учасники семінару

Учасники семінару
Учасники семінару

Інформаційні буклети
Інформаційні буклети

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024