Самарівська громада: шукають шляхи для збільшення доходів

07 Жовтня 2018, 10:29
Самарівська ОТГ 2167
Самарівська ОТГ

Директор Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування Анатолій Пархом'юк разом із радниками побували із консультацією у Самарівській ОТГ, що у Ратнівському районі.

Представники Волинського ЦРМС відвідали Самарівську ОТГ, аби провести комплексну консультацію щодо збільшення доходів громади за допомогою резервних можливостей, адже за рейтингом доходів на одного жителя Самарівська громада займає не найкращу позицію. Тому для цієї громади важливим є пошук додаткових джерел власних доходів. Про це інформує Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування, який створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України.

Радник з місцевих фінансів Волинського ЦРМС Анатолій Матвіюк наголосив на важливості постійної роботи щодо легалізації існуючого на території ОТГ бізнесу, зокрема, необхідним є не тиск, а співпраця. Власне, підприємці мають зрозуміти, що вони співвідповідальні за розвиток громади.

Експерт особливо відзначив ефективну освітню мережу в Самарівській ОТГ, бо громада має додаткові кошти для виплати заробітної платні педагогам. У той же час громада і надалі розглядатиме варіанти підвищення ефективності освітньої мережі, адже зекономлені кошти освітньої субвенції можна використати на покращення матеріально-технічного забезпечення шкіл.

Радник з просторового планування Волинського ЦРМС Катерина Степчук зауважила, що під час спілкування із представниками громади виявили проблеми у підготовці матеріалів щодо передачі землі сільськогосподарського призначення за межами населених пунктів Самарівської об’єднаної територіальної громади. Відповідно наадали чіткі рекомендації щодо їх вирішення.

Напрацювали питання підготовки інвестиційних пропозицій у вигляді земельних ділянок.

Обговорено питання земельного оподаткування, рекомендовано здійснити інвентаризацію земель пайового фонду власними силами фахівців ОТГ, в результаті чого відбудуться додаткові надходження до дохідної частини бюджету громади.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024