Вчимося використовувати інформаційні джерела при пошуку роботи

10 Вересня 2018, 13:18
Робота быля тач-скріну 1473
Робота быля тач-скріну

Фахівці Ратнівської районної філії ВОЦЗ навчали безробітних правильному використанню основних джерел вакансій.

Про це повідомляє провідний фахівець з профорієнтації відділу надання соціальних послуг Ратнівської районної філії ВОЦЗ Леся Захарчук.

Щоб детально підійти до вивчення цього питання, присутні спочатку з’ясували свої наміри стосовно того, яку саме роботу шукають? Які знання, вміння та навички необхідні для цього, і якими з них досконало володіють? Де і як працевлаштуватися за бажаною професією? Відповівши на ці запитання, пошукачі роботи вивчали усі джерела.
Одним з основних джерел, в першу чергу, являється служба зайнятості. Інформаційний сектор забезпечує перегляд вільних робочих місць не лише в даному регіоні, а по всій Україні. Електронний пристрій  тач-скрін привертає до себе особливу увагу.
Щойно відвідав центр зайнятості, і уже володієш інформацією про можливості працевлаштування завдяки Інтернету. Це глобальна система, де можна не тільки знайти вільні вакансії, але й розмістити інформацію про себе на спеціалізованих сайтах з працевлаштування. Кожен бажаючий мав можливість скористатися такою послугою. Особисті консультанти теж надають широку інформацію про наявні вакансії.
Детально розглядали оголошення про роботу на сторінках газет, журналів, видань, які висвітлюють заходи, спрямовані на пошук роботи. Аналізували, чим приваблює оголошення, на що ви звернули основну увагу, з’ясовували: правильно це чи ні? Телефонували до роботодавців і дізнавалися про наявність роботи. Спілкувалися з друзями, знайомими, родичами на рахунок інформації про вільні робочі місця (особисті контакти). Давали відповіді на запитання які джерела залишилися ще не використаними і які саме будуть задіяні присутніми сьогодні.
Семінар виявився цікавим та повчальним.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024