Як старшокласники району вибирали професії

07 Вересня 2018, 11:00
Під час уроку 1939
Під час уроку

Леся Захарчук розповіла учням як правильно обрати свою професію і що для цього потрібно.

Про це повідомляє - Ратнівська районна філія Волинського Обласного Центру Зайнятості.

Щороку перед випускниками шкіл постає проблема вибору майбутнього. Саме майбутнього, тому що від правильності обраної дороги зараз, залежить багато в чому те, як складеться життя потім. Професія визначить у майбутньому соціальний статус, і затребуваність у житті, і навіть рівень матеріального добробуту. Причому іноді питання стоїть не куди піти вчитися, а яку освіту варто здобувати взагалі.
Щоб зробити перші кроки до зваженого рішення, 6 вересня на допомогу одинадцятикласникам школи –гімназії і№1 смт Ратне імені Василя Газіна та міжшкільного навчально-виробничого комбінату (учням Забродівської та Річицької загальноосвітніх шкіл) прийшли фахівці Ратнівської районної філії ВОЦЗ.
Спеціаліст з профорієнтації Леся Захарчук в котрий раз нагадала присутнім про послуги служби зайнятості, можливості здобуття професій за її сприянням, презентувала навчальні заклади, а також центри професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості, знайомила з компасом актуальних професій, новими професіями.
корисно було знати учням про загальноприйняту формулу «ХОЧУ-МОЖУ-ТРЕБА», яка створює зону оптимального вибору професії. 
Відповідно до бажань, інтересів, нахилів, здібностей та потреб ринку праці, школярі складали свій професійний план:
1. Список професій, що подобаються;
2. Список вимог до професії, що обирається;
3. Список затребуваних професій сьогодні.
Майбутні випускники вивчали свій професійний гороскоп, спілкувалися про професії «своїх династій», співставляли «модні» та затребувані професії, прислухалися до порад друзів, вчителів, фахівців служби зайнятості, проходили анкетування «Чи знаєте ви що?».
Вчитель географії школи-гімназії №1 Марія Василівна Кошелюк, як підсумок заходу сформулювала думку про те, що «тільки зважені і чітко продумані плани щодо вибору професії забезпечать успішне майбутнє».
Фахівець з профорієнтації зосередила увагу на тому, що професію потрібно обирати не тільки серцем, а й розумом. Зважити всі «за» і «проти». І, головне, потрібно вислухати людей, чия думка тобі корисна, а вже потім приймати рішення, від якого залежить все твоє подальше життя.

Марія Кошелюк та учні гімназії
Марія Кошелюк та учні гімназії

Леся Захарчук та учні
Леся Захарчук та учні

Під час уроку
Під час уроку

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024