Як приготувався гірниківський аграрій до зими

05 Вересня 2018, 15:00
Робота на полі 1699
Робота на полі

Начальник відділу земельних питань, екології та сільського господарства Павло Ковч відвідав з робочою поїздкою ТОВ «Гірники Агро».

Проце повідомляє - Відділ земельних питань, екології та сільського господарства управління регіонального розвитку Ратнівської райдержадміністрації.

Павло Ковч ознайомився із заготівлею кормів у господарстві, як ведеться підготовка тваринницьких приміщень до зимово-стійлового періоду, підготовка площ до посіву озимих зернових.

В господарстві утримується 240 голів ВРХ, а такожі 90 голів корів. Вже заготували 150 т. сіна, 250 т. соломи, достатня кількість фуражного зерна.

В даний час іде збирання кукурудзи на силос. Силосозбиральний комбайн КСК 100 та три одиниці техніки відвозять на кормовий двір зелену масу кукурудзи, це два трактори МТЗ 80 з причепами та ЗІЛ 130. Контролює закладання силосу, його трамбування, внесення кормових добавок та облік зеленої маси зоотехнік Надія Демидюк.

Керівник господарства Микола Мерчук задоволений ходом заготівлі кормів, а також говорить, що цей рік сприятливий для посіву кукурудзи на зелений корм, висота якої сягає до 2,5 -3 м, а 20 га землі планують зібрати 700 – 750 т. зеленої маси. Щодо підготовки площ до посіву, а також підготовки тваринницьких приміщень до зимівлі ВРХ то вже виорали 50 га, а бригада будівельників працює в тваринницьких приміщеннях, і до 25 жовтня поточного року всі приміщення будуть готові для розміщення тварин. Наміри посіву озимого клину становлять 120 га. Очистку насіння вже провели, сортопоновлення - також. При сприятливих погодно-кліматичних умовах посів озимих зернових буде завершено до 25 вересня цього року.

Павло Ковч з робочими
Павло Ковч з робочими

Надія Демидюк, Микола Мерчук та Павло Ковч
Надія Демидюк, Микола Мерчук та Павло Ковч

Кукурудза
Кукурудза

У кукурузному полі
У кукурузному полі

Робота на полі
Робота на полі

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024