Школи Ратнівщини отримали нове комп'ютерне обладнання

26 Серпня 2018, 12:50
Школи Ратнівщини отримали нове комп'ютерне обладнання 2187
Школи Ратнівщини отримали нове комп'ютерне обладнання

У понеділок, 20 серпня, директори шкіл району отримали 21 комплект оргтехніки для створення освітнього простору для першокласників.

Нову комп’ютерну техніку до закладів освіти Ратнівського району закупили в рамках реалізації концепції «Нової української школи». Про це повідомляє відділ внутрішньої та інформаційної політики райдержадміністрації.

Комп’ютери, принтери, телевізори та ламінатори централізовано закупив відділ освіти, молоді та спорту райдержадміністрації за державні кошти.

Загалом вартість комплекту коштує 38 тис 350 грн. Таким чином першокласники та педагоги матимуть можливість здійснювати навчальний процес за новою концепцією з використанням новітніх засобів навчання.

Нова техніка
Нова техніка

Директори закладів освіти отримують нову техніку
Директори закладів освіти отримують нову техніку

Нова техніка
Нова техніка


Довідково:

Із 1 вересня навчання для першокласників здійснюватиметься за новим стандартом в рамках «Нової української школи». Міністерство освіти і науки України розробило методичні рекомендації, яким чином має бути влаштований освітній простір у Новій українській школі. Зокрема, має бути кілька навчальних осередків за напрямками: навчально-пізнавальної діяльності (з партами/столами); змінні тематичні осередки (дошки/стенди); гри (настільні ігри, інвентар для рухливих ігор); художньо-творчої діяльності (полички для зберігання приладдя та стенд для виставки дитячих робіт); куточок живої природи для проведення дослідів (пророщування зерна, спостереження та догляд за рослинами, акваріум); відпочинку (з килимом для сидіння та гри, стільцями, кріслами-пуфами, подушками з м'яким покриттям); дитяча класна бібліотечка; осередок вчителя (стіл, стілець, комп’ютер, шафи для зберігання дидактичного матеріалу тощо).

Парти в класі будуть розставлені не традиційно у ряди, а колами, таким чином учні бачитимуть навпроти себе очі друзів, а не спини однокласників.

Зміниться і підхід до навчального процесу. Кожен новий день починатиметься з розмови в ігровому куточку, під час якого діти розповідатимуть про свої справи, ділитимуться враженнями, настроєм. Так, відповідно до ідеї «нової школи» діти мають пізнати світ цілісно, адже на думку авторів проекту, в шість років складно ділити його на математику, літературу й природознавство.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024