Преображення Господнє: як зустрічають свято ратнівчани

19 Серпня 2018, 12:00
1547

У храмі Преподобного Агапіта Печерського ратнівчани зустріли Яблучний Спас та освятили зібраний врожай.

Преображення Господнє – явлення Ісуса Христа, під час якого Отець Бог свідчить голосом з світлої хмари Святого Духа – є одкровенням всіх іпостасей Святої Трійці. В цей день, у кожному храмі правиться божественна літургія та освячуються дари матінки природи. 

Ця євангельська подія показує, що в Іісусі Христі з’єднані два єства, божественне і людське. Під час Преображення божественна природа Христа не змінювалася, але з’явилася в Його людській природі. За словами святителя Іоанна Златоуста, воно відбулося, «щоб показати нам майбутнє преображення єства нашого і майбутнє пришестя Христа на хмарах у славі з ангелами».

Символічним є й явлення пророків Мойсея та Ілії. За висловом того ж святого Іоанна Златоуста, «один померлий (Мойсей) та інший, котрий ще не пізнав смерті, (Ілія, який вознісся живим на колісниці в небо)», постали для того, щоб показати, що «Христос має владу над життям і смертю, володарює над небом і землею».

Читайте також: Яблучний Спас: прикмети, традиції, звичаї

У неділю, 19 серпня, у храмі Преподобного Агапіта Печерського селища Ратне вже зустріли Преображення Господнє. На святкову літургію зібралося чимало вірян, щоб розділити свою радість з кожним.

Щиро вітаємо Вас з цим великим святом! Бажаємо гарного врожаю на многих літ!

Освяченя плодів
Освяченя плодів

Живий коридор
Живий коридор

Прихожанки зі своїми корзинками
Прихожанки зі своїми корзинками

Під час освяченя плодів
Під час освяченя плодів

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром