Як іноземна волонтерка забродівського табору поспілкувалась з очільником Волинської ОДА

17 Серпня 2018, 11:14
Йомна Махмуд та Олександр Савченко 2326
Йомна Махмуд та Олександр Савченко

Волонтерка з Єгипту Йомна Махмуд, яка навчає англійської мови дітей у селі Заброди, поспілкувалася із Олександром Савченко під час візиту до Луцька.

Зустріч відбулася у четвер, 16 серпня. Про це повідомляє відділ інформаційної політики Волинської ОДА.

Читайте також: Заброди: в англомовний табір до дітей завітала волонтерка з Єгипту.

Серед них: Ахмед Абдрабоу – англомовний волонтер із Єгипту, з міста Пізи. Він потрапив до загальноосвітньої школи І-ІІІ ступеня с. Хорохорин Луцького району. Там діє літній мовний майданчик «Веселка».

Ще одна школа, якій пощастило з англомовним волонтером - комунальний опорний заклад «Луківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-ліцей» Турійського району. Там діє пришкільний англомовний табір «Rainbow», куди цього року через програму “GoCamp” прибув волонтер Калум Джексон з Великобританії, з міста Портсмут. У цьому таборі займається 25 дітей віком від 11 до 17 років.

Також на гостину в облдержадміністрацію завітала волонтерка з Єгипту із м. Александрія – Йомна Махмуд. Вона вчить дітей іноземної в ОЗО «Навчально-виховний комплекс загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дитячий садок» с. Заброди, Ратнівського району у пришкільному таборі «Magic travelers».

Йомна – дитячий дантист. Її рідна мова – арабська, вона пояснює дітям, що англійська для неї була іноземною, але все ж змогла вивчити і вільно володіти – значить і вони зможуть.

«Це зовсім новий досвід. Я завжди жила у великому місті, а зараз – у невеличкому селі. Тут неймовірна природа, чисте та свіже повітря. Проте найбільше мені подобаються учні – вони щирі, дружні та життєрадісні. Вони щодня помітно вдосконалюються. Мені дуже приємно, що я роблю свій вклад в кожну дитину, яку навчаю. І це набагато важливіше, ніж гроші чи слава», – розповідає волонтерка.

На Волині є багато шкіл, які виявляють бажання приймати волонтерів – проте не всі вони гідно представляють себе. Про це розповіла очільниця управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації Людмила Плахотна. Своєю чергою, вчителі іноземної мови та директори таких шкіл вдосконалюються, а область сприяє тому, аби наступного року мовними таборами наповнювалася кожна школа.

Насамкінець, гості отримали подарунки та пофотографувалися з керівником найвищої виконавчої гілки влади в області. А також пообіцяли Олександру Іллічу не лише наповнити соціальні мережі гарними фото та відгуками про Волинь, а й гарно навчити дітей розмовляти англійською.

Йомна Махмуд та Олександр Савченко
Йомна Махмуд та Олександр Савченко

Йомна Махмуд та Олександр Савченко
Йомна Махмуд та Олександр Савченко

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39