Повідомили, хто лідирує у жнивуванні на Ратнівщині

16 Серпня 2018, 12:16
Жниварі Ратнівщини 3401
Жниварі Ратнівщини

У Ратнівському районі тривають проведення жнив, а окремі господарства уже змогли завершити збирання ранніх зернових культур.

Начальник відділу земельних питань, екології та сільського господарства управління регіонального розвитку РДА Павло Ковч здійснив робочу поїздку по інспектуванню за ходом жнив та заготівлею кормів в сільськогосподарських підприємствах району. Зокрема, керівник відвідав СВК «Прип'ять», СВК «Полісся», СВК «Україна», ТзОВ «Журавлини» та ТОВ «Білорусь Агро». Про це повідомляє Управління регіонального розвитку Ратнівської райдержадміністрації.

У СВК «Прип'ять» Павло Ковч ознайомився зі збиранням зернових, зокрема тритикале, де на той період працювало два комбайни «Jogn Deere» та автомобіль КАМАЗ відвозив зерно на зернотік. У присутності голови СВК «Прип'ять» Самарчука Р. М., оглянули заготівлю кормів, зокрема пресування і скирдовку соломи.

Найкраще організована робота по жнивах була в СВК «Прип'ять», де за комбайнами ідуть поруч прес-підбирач і бригада скиртувальників, які зачищають площі з соломою і звозять солому на кормовий двір.

У сільськогосподарських підприємствах «Полісся», «Журавлини» було оглянуто роботи по зернотоку та очистці зерна. У СВК «Україна» обмолот вівса здійснював комбайн «Ліда 1300», очистка зерна та заготівля кормів. 

У ТОВ «Білорусь Агро» керівник відділу оглянув посіви кукурудзи, як на орендованих землях так і на кормовому дворі господарства та заготівля кормів.

Загалом, у Ратнівському районі станом на 14 серпня 2018 року обмолочено 1079 га ранніх зернових та ярих сільськогосподарських культур, намолочено 1906 тон зерна, середня врожайність зернових по району складає 18 ц/га. Уже повністю провели обмолот зернових СВК «Світанок», СГПП «Надія», СВК «Прип'ять», СВК «Полісся», ТзОВ «Журавлини» та ТОВ «Гірники Агро». Найбільше обмолочено зернових у СТзОВ «Ратнівський аграрій» – 304 га, намолочено 889 тон при середній врожайності 29 ц/га. У цьому господарстві посіяно 338 га – соняшника, 36 га – гречки. Ці культури будуть обмолочені пізніше.

У сільськогосподарських підприємствах району заготовлено сіна 1710 тон, з них найбільше 950 тон у СТзОВ «Ратнівський аграрій», 300 тон в СВК «Прип'ять», 136 тон – в СВК «Україна».

Слід відмітити, що в районі налагоджено посів кукурудзи на зелений корм. Гарні посіви кукурудзи у СТзОВ «Ратнівський аграрій» – 222 га, СВК «Прип'ять» –  45 га, ТОВ «Гірники Агро» –  25 га, ТОВ «Білорусь Агро» –  15 га.

Основним завданням для аграріїв району в даний час успішно закінчити жнива, провести очистку зерна, засипати відповідну кількість кондиційного зерна на посів зернових, підготовити тваринницькі приміщення для утримання ВРХ на зимово-стійловий період, провести сортооновлення насіння і вчасно і якісно провести посів озимих зернових культур.

Жниварі
Жниварі

Жниварі
Жниварі

Біля врожаю кукурудзи
Біля врожаю кукурудзи

Перевірка зернових
Перевірка зернових

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром