Ратнівщина: у Прип’яті небезпечно купатися

12 Серпня 2018, 15:00
У Прип’яті знайшли небезпечні мікроорганізми 4536
У Прип’яті знайшли небезпечні мікроорганізми

У річці Прип’ять, що протікає у Ратнівському районі, виявили небезпечні мікроорганізми.

З початку серпня відмічається погіршення якості води відкритих водойм за мікробіологічними показниками у місцях масового відпочинку Волині. Про це інформує Волинський обласний лабораторний центр.

Лабораторією особливо-небезпечних інфекцій з води відкритих водойм виділено 10 культур непатогенних холероподібних мікроорганізмів, зокрема у річці Луга в селищі Локачі, штучній водоймі міста Нововолинська та річці Прип᾽ять селища Ратне. Знайдені , що можуть викликати захворювання шлунково-кишкового тракту.

У лабораторному центрі нагадують, що купання в зоні пляжів безпечне при дотриманні поведінки відпочиваючими. Варто пам’ятати про потенційну небезпеку водних об’єктів як фактора передачі багатьох інфекційних захворювань, таких як вірусний гепатит А, ентеровірусні інфекції, холера та інші. Тому:

  • необхідно уникати потрапляння води водойм в рот під час купання,
  • не використовувати воду поверхневих водойм для миття овочів та фруктів,
  • після купання обов’язково приймати душ.

Тим, хто вирушає на відпочинок за межі області радимо завітати на сайт Центру громадського здоров’я МОЗ України, на якому оприлюднено інтерактивну карту пляжів та рекреаційних зон в Україні, де не рекомендовано купатись, оскільки якість води у межах цих пляжів і зон не відповідає нормі. Карта оновлюється щотижня.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром