Як ратнівчанам розповідали про професію столяра

10 Серпня 2018, 08:10
У Ратному розповідали про столярну справу 2025 Джерело: www.google.com.ua
У Ратному розповідали про столярну справу

У Ратнівському центрі зайнятості розповідали про столярну справу.

У понеділок, 6 серпня, у Ратнівській районній філії ВОЦЗ провели інформаційний семінар, де житель села Котреліси Володимир Карпік розповідав  про своє давнє захоплення – столярну справу, що передалася йому у «спадок» від родичів. Про це пишуть на сайті служби зйнятості.

Присутні мали можливість послухати про чудові властивості деревини, що і зараз залишається досить цінним та широко вживаним будівельним матеріалом. Столярне ремесло, серед інших, завжди було надзвичайно важливим.

Читайте також: Відома рукодільниця із Гірник поділилася секретами соломкоплетіння.

Результатом роботи Володимира Карпіка є виготовлення, складання та встановлення виробів: віконних рам, сходових огороджень, меблів, дверей, предметів домашнього вжитку. Для покращення зовнішнього вигляду та якості Володимир Васильович у своїй роботі застосовує прості матеріали для оздоблення, щоб не зіпсувати натурального вигляду.

Хоча праця столяра значно полегшилася, завдяки використанню механізованого та електрифікованого інструменту, проте під час виконання своїх робіт народний умілець використовує такі інструменти, як долото, напилки, викрутки, стамески, кліщі, рубанки тощо.


«Я виготовляю вироби для себе та під замовлення тим, хто хоче придбати річ якісну природню, зроблену на зразок старовини, яка пахне деревом (дубом, вишнею, осикою, вільхою). Якщо вдало обрати професію і вкласти в неї душу, то вона принесе тобі щастя», — розповідав  Володимир.

На всі хвилюючі питання, учасники семінару отримали вичерпні відповіді.

Інформаційний захід провели в рамках реалізації освітнього проекту «Школа культури і туризму»,

Учасники семінару
Учасники семінару

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024