Заболоття: як вирішували проблеми фінансування у громаді

07 Серпня 2018, 13:00
У Заболотті вирішували проблеми фінансування у громаді 2579
У Заболотті вирішували проблеми фінансування у громаді

В Заболотській ОТГ вирішували як розпроділити бюджет на заклади суспільного користування.

Про це повідомляє Відділ внутрішньої та інформаційної політики райдержадміністрації.

Перший заступник голови райдержадміністрації Євген Савлук, начальник фінансового управління райдержадміністрації Людмила Ковч, головний лікар Ратнівської центральної районної лікарні Михайло Бегаль зустрілись з депутатським корпусом Заболоттівської селищної ради. 
Предметом зустрічі стало питання дофінансування центральної районної лікарні об‘єднаними територіальними громадами. 

Після створення ОТГ виникла проблема фінансування закладів спільного користування, зокрема музичної школи, спортивної школи, територіального центру надання соціальних послуг, центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, міжшкільний виробничий учнівський комбінат, центральної районної лікарні. Ці заклади надають послуги відповідного спрямування для усіх жителів району. І якщо до створення громад ці заклади фінансувались з районного бюджету, то наразі для їх утримання необхідне дофінансування з усіх об‘єднаних громад.

Громади району на початку отримали медичну субвенцію, яка повністю була направлена на медичні заклади району Забродівською та Велимченською ОТГ. В межах 40% було виділено Самарівською та Заболоттівськими громадами. Таким чином склалась ситуація недофінансування ЦРЛ.

Тому представники влади зустрілись з депутати для спільного обговорення ситуації, яка склалась, та спільного вироблення механізму її вирішення.

Депутати активно долучились до обговорення питання, адже від їх рішення залежить чи будуть прийматись непопулярні рішення щодо введення платних медичних послуг для окремих жителів району.

Людмила Ковч та Михайло Бегаль
Людмила Ковч та Михайло Бегаль

Євген Савлук
Євген Савлук

Коментарі
08 Серпня 2018, 00:02
Як гарно обіцяли перед виборами.ДА?!!!
08 Серпня 2018, 16:12
Хтось мені підкаже ,навіщо при децентралізації влади утримувати роздутий штат райдержадміністрації?
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024