Ратнівщина лідирує по кількості пияків у області

28 Липня 2018, 10:00
Фото ілюстративне 1800
Фото ілюстративне

Ратніщина один із лідерів по кількості алкозалежних у області.

Про це стало відомо під час круглого столу «Алкоголізм. Шляхи вирішення проблеми», який провели 27 липня з нагоди 29-ої річниці Клубу анонімних алкоголіків, – пише Перший.

У Волинській області офіційно зареєстровано 3070 людей, залежних від алкоголю.

Лікар обласного центру здоров’я Сергій Левчук зазначив, що на Волині алкогольна залежність зростає. За його словами, найбільше алкозалежних за півроку 2018 року є у Ратнівському, Ківерцівському та Любешівському районах. 

Головний лікар лікувально-профілактичного закладу «Волинський обласний госпіталь ветеранів війни» Тетяна Масікова розповіла, що з такою проблемою стикаються й бійці.

«Можливо, це якийсь захисний механізм, щоб побороти цей посттравматичний стресовий розлад. Повертаються хлопці з надзвичайно великими проблемами. Зазвичай це старші чоловіки, бо з молодих страждають одиниці. В основному алкозалежністю страждають хлопці від 35 років і старші», - повідомила Тетяна Масікова.

Представник управління освіти додала, що великий вплив на поширення цієї хвороби – це  реклама, яка наразі є доступною. 

«Зараз вона кругом: в телевізорі, на вулиці, в Інтернеті. Діти можуть побачити, що це нібито весело. Також ми не можемо відкидати те, що відбувається в сім’ях. Часто батьки вживають алкоголь, а це бачать їхні діти.

Я працюю з дітьми-сиротами та напівсиротами, до мене звертаються батьки, які хочуть побачити своїх дітей. Важко з ними вести мову, якщо вони на підпитку. Завжди є виправдання, що їм важко і немає грошей, а держава за них не піклується, проте те, що вони самі за собою не дивляться, це не важливо». 

Коментарі
29 Липня 2018, 02:23
Останнім часом на Ратнівщині з'явилась традиція дякувати за все Івахову,Бондару,Харламповичу,Макаруку. Особисто я думаю, що дані "добродії" мають пряме відношення до даного "досягнення",видоюючи кошти з держбюджету,вирізаючи за бесцінь ліси,відлякуючи потенційних інвесторів .
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024