Гірники: як вирішували проблему із протікаючим дахом школи

20 Липня 2018, 09:07
У Гірниках вирішували проблему, пов'язану із ремонтом школи 4972
У Гірниках вирішували проблему, пов'язану із ремонтом школи

Батьки гірниківських школярів та керівництво району зібралися під дахом школи, щоб вирішити проблему ремонту навчального закладу.

До Гірниківської школи зійшлися батьки школярів, щоб розібратися, чому їхні діти навчаються у класах де на стінах «красується» пліснява та обвисає штукатурка. Про це пишуть на сайті Ратнівської райдержадміністрації.

«Проблема із дахом старого приміщення, яке колись використовувалось як гуртожиток, не сьогоднішнього дня. Тільки замість того, щоб стукати та оббивати усі двері наш директор нічого не робить. Ми самі зібрали 11 тис грн та замовили проектно-кошторисну документацію на заміну даху. Вартість понад 600 тис. грн. Дійсно велика сума, але в небезпеці наші діти. Батьки готові долучитись та допомогти, але потрібно і рухатись директору школи, а не перешкоджати», – розповіла мама Тетяна Ващук.

Найбільше нарікань батьків було стосовно бездіяльності директора школи Олександра Ковча. Адже викликає подив, що директор школи, жодного разу не підняв проблемне питання своєї школи.  

«Дуже шкода, що усі об’єкти та проекти вже затверджені, тому віднайти фінанси по кошторису ПКД зараз вже нереально. На жаль, ніхто до мене не звертався раніше. Але чітко розумію, що є проблема і її терміново потрібно вирішувати», – запевняє голова райдержадміністрації Андрій Харлампович.

Після обговорення проблеми начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Валентин Андросюк запропонував зробити заміну даху «господарським способом», адже таким чином можна зекономити значну суму коштів. 

Отож, представники влади та батьки вирішили зобов’язати директора школи замовити деревину та металопрофіль, до наступної сесії районної ради написати відношення щодо виділення необхідного фінансування. Батьки взяли зобов’язання допомогти директору школи зорганізувати бригаду робітників для заміни даху, а влада – у сприянні виділення коштів з районного бюджету та вирішенні проблемних питань у ході реалізації проекту.

1
Обурені батьки
Обурені батьки

Пліснява на стелі шкільного класу
Пліснява на стелі шкільного класу

Протікаюча стеля одного із класів
Протікаюча стеля одного із класів

Штукатурка, яка осипається
Штукатурка, яка осипається

 

Коментарі
20 Липня 2018, 19:52
Цій проблемі не один день,місяць,рік. Тому найкращим виходом з даної ситуації є звільнення Андросюка і Ковча. Впевнений що після цього, їх наступники більш піклуватимуться долею дітей.
21 Липня 2018, 11:12
Звільнити ковча та направити людину яка буде щось робити ,а не дерти носа , бо торгаш і директор в одній особі це неможливо. Сільський голова теж замішаний в "перекритті " школи кошти перенаправив на перекриття будинку культури.
23 Липня 2018, 01:57
Яка ахінея! Ви тут собі дозволяєте писати, не розібравшись в ситуації. Ковч Олександ Миколайович - достойна людина і приклад керівника освітнього закладу. Чого ніхто не пише, скільки уже зроблено в школі, скільки коштів залучено на ремонт школи та покращення матеріально-технічної бази, як побудований освітній та виховний процес, про здобутки вчителів та учнів? Не під того копаєте ДУРНІ!
26 Липня 2018, 21:55
Сергій, коштів які зібрали з батьків, чужими коштами будь хто розпоряджатися може, освітній процес побудований досить цікаво -- є гроші і впливові батьки діти відмінники із медалями, мемає нічого то і діти як би не вчилися нагород не буде. Торгаш і директор школи -- це різні і несумісні речі.
27 Липня 2018, 17:40
Сергію, не обзивай людей дурнями ,бо сам незабаром здурієш а може ти вже такий і є.Підлабузник ти незнаєш що верзеш проти батьків. <br/> ЗрозумівДУРНЮ!
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром