У Турі відсвяткували День села

18 Липня 2018, 10:14
У Турі відсвяткували День села 5210
У Турі відсвяткували День села

У неділю, 15 липня, село Тур святкувало свої іменини.

За традицією, святкування розпочалось зі спортивних змагань, які проводились на місцевому стадіоні. Про це пишуть на сторінці Заболоттівської громади у Facebook.

Змагання проводились з міні-футболу, метання диска, штовхання гирі. На завершення провели командну естафету. Усіх переможців змагань нагородили заохочувальними призами.

Читайте також: Співи, лотерея та солодощі: як Ратне святкувало свої іменини.

Після цього святкування продовжилось в будинку культури, де для всіх жителів та гостей села працівники будинку культури підготували святкову концертну програму «Святе як хліб моє рідне село».

Відкриття урочистої частини свята розпочалось із танцю дівчат з віночками. До слова запросили селищного голову Валерія Свіржевського, який щиро привітав усіх турян зі святом та подарував від Заболоттівської селищної ради тенісний стіл для Будинку культури і 12 пар черевичків для місцевого фольклорного гурту «Туряночка».

Селищний голова нагородив почесними грамотами та грошовими преміями ветеранів праці Бориса Борисюка, Адама Авдієнко, Ганну Герасимук, Марію Міщук, Олександру Миколайчук, Михайла Головія, Андрія Захарчука, Івана Менько. Привітав своїх односельчан в.о. старости в селі Тур Андрій Міщук.

Передав цінні подарунки для розіграшу в лотереї та зачитав вітальну листівку від народного депутата Івахіва Степана Петровича його помічник Павло Самолюк. Теплі слова привітань для жителів села Тур пролунали від депутата місцевої ради Ольги Головій, яка зачитала вітання для турян від депутата обласної ради Володимира Бондаря та передала від нього подарунки – багатофункціональний пристрій та дві стійки під мікрофон.

Продовжили святковий концерт «Святе як хліб моє рідне село» його ведучі Аліна Євтушик та Радіон Головій. У виконанні місцевих вокалістів Альони Захарчук, Яни Мосійчук, Влада Скрипчука, Аліни Борисюк, Анастасії Захарчук та Ольги Юрчик звучали патріотичні та ліричні пісні – вітання для всіх присутніх.

Розвеселив своїм неповторним виступом місцевий фольклорний гурт «Туряночка». А гумористичні інсценівки «Життя невістки та свекрухи» та «Сільські посиденьки», розкрили справжні життєві ситуації в селі.

Після закінчення святкового концерту розігрували святкову лотерею, головним призом якої був холодильник від благодійного фонду Степана Івахіва «Патріоти Волині». Виграшним став білет № 8, який придбала соціальний робітник Галина Пашкевич. Своїх власників знайшли й інші цінні призи від Благодійного фонду Степана Івахіва: мультиварка, плед, вентилятор, чайник та соковижималка.

На завершення святкування Дня села для турян організували дискотеку.

Виконання музичного вітання
Виконання музичного вітання

Виконання музичного вітання
Виконання музичного вітання

1
Гумористична інсценівка
Гумористична інсценівка


Виступ місцевого фольклорного гурту
Виступ місцевого фольклорного гурту

Коментарі
18 Липня 2018, 15:17
Найкращим подарунком для жителів Тура від Івахова,Бондара,Свіржевського став би ремонт доріг на ділянці Заболоття-Тур,Тур-Жиричі і поновлення автомобільного руху в цілодобовому режимі через пункт пропуску "Тур-Сушитниця". Та на це нашим прикоритникам плювати,головне "гречку" лохторату роздати.
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром