Співи, лотерея та солодощі: як Ратне святкувало свої іменини

16 Липня 2018, 14:05
Фольклорний колектив села Прохід 6795
Фольклорний колектив села Прохід

У неділю, 15 липня, жителі Ратнівщини відзначали 818 річницю заснування селища Ратне та 74 річницю визволення району від німецько-фашистських загарбників.

Цьогоріч навіть дощ не став на заваді святкуваня визначних річниць Ратнівського району. Уже з дев’ятої ранку у всіх храмах селища та району йшли святкові богослужіння.

Близько одинадцятої години у парку культури та відпочинку селища розпочалися спортивні змагання. Зокрема, юні спортсмени грали у волейбол під дощем, тим самим загартовуючи свій дух.

1
Гра у волейбол
Гра у волейбол

О 13:00 розпочався фестиваль «Юні зірочки Ратного», на якому виступали наймолодші ратнівчани та ратнівчанки.

Святкова лотерея, на відміну від інших років, цьогоріч розпочалася раніше, а саме о другій годині дня. Серед супепризів лотереї був холодильник та телевізор від благодійного фонду Степана Івахіва «Патріоти Волині», який традиційно долучився до організації свята.

Майже у кожного гостя свята біля сцени було на руках по дві-три лотереї, а у деяких азартних ратнівчан налічувалося до десяти лотарейних білетів.Чимало охочих знайшлося, які хотіли випробувати своє везіння.

Лотерейні білети
Лотерейні білети

Ратнівчани,котрі грали у святкову лотерею
Ратнівчани,котрі грали у святкову лотерею

Гість Ратного Оскар Ісаков виграв холодильник, а Демчук Олег – телевізор. Суперпризи лотереї на сцені переможцям вручила помічник Степана Івахіва Наталія Маленицька.

Оскар Ісаков отримує сертифікат на холодильник
Оскар Ісаков отримує сертифікат на холодильник

Демчук Олег отримує телевізор
Демчук Олег отримує телевізор

На святкуванні Дня Ратного була виставка народних умільців району, виступ духовних колективів.

Духовний колектив Ратного
Духовний колектив Ратного

Виступ колективу села Заліси
Виступ колективу села Заліси

Також на святі відбувся фестиваль фольклорних колективів району, де жителі Ратнівщини співали пісні, танцювали та показували український колорит свого села, Весело та радісно зустрічали колективи кожного гостя своєї хатиночки. Участь у фестивалі взяли села Велимче, Замшани, Прохід, Заброди, Млинове та Кортеліси.

2
Колектив села Замшани
Колектив села Замшани

Колектив села Прохід
Колектив села Прохід
Велимецька хата
Велимецька хата

Колектив села Млинове
Колектив села Млинове


Подарунки та почесні грамоти вручили найстарішій та наймолодшій парі Ратного.

Вручення подарунків наймолодшій та найстаршій парі Ратного
Вручення подарунків наймолодшій та найстаршій парі Ратного

Наймолодша пара Ратного
Наймолодша пара Ратного

Привітати жителів свята вирішили: голова районної адміністрації Андрій Харлампович, голова селищної ради Володимир Кулик, митрополит Володимир-Волинський і Ковельський Володимир, гості зі Львова та представники громади Старовижівського і Камінь-Каширського районів.

«Зичу для селища, для району, перш за все, щоб стократно процвітали. Радості вам, натхнення, довголіття. Щоб наша поліська пісня лунала аж до самого Бога. Зі святом, будьте здорові!» – побажав ратнівчанам митрополит Володимир.

Вітання громади Камінь-Каширського
Вітання громади Камінь-Каширського

Вітання гостей зі Львова
Вітання гостей зі Львова

Вітання громади Старої Вижівки
Вітання громади Старої Вижівки

Вітання Андрія Харламповича
Вітання Андрія Харламповича

Увечері на святковій сцені для ратнівчан виступав відомий український співак Роман Скорпіон. Такий подарунок жителям Ратнівщини зробив благодійний фонд Степана Івахіва «Патріоти Волині».

Виступ Романа Скорпіона
Виступ Романа Скорпіона

Марія Сидорук та Юрій Свиридюк

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Ратне» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].

Коментарі
16 Липня 2018, 18:26
<p>На сторінках цього сайту запитаємо мера К-Каширська, чому це він не їздив до Ковеля вітати ковельчан зі святом, Днем Ковеля та 550 річчям надання місту Ковелю Магдебурзького права адже Камінь-Каширський багато чого пов"язує з Ковелем, наприклад залізнодорожна вітка йде з Ковеля та між іншим залізнодорожній станції Львівської залізниці стукнуло вже рівно 100 років. Ось і інша новина, село Тойкут яке до части було в Ковельському районі тепер може бути частиною К-Каширського району разом з Сошичненським ОТГ. Хіба це не привалює нашого Мера, адже Ми таким чином потроху більшаємо й збільшуватимуться наші статки. Хіба Мер забув як його попередники завоювали містечко Ратно трохи більше як п'ятсот років тому назад але до части Ратно вже сьогодні може називатися містом оскільки у самому центрі Ратно будуються багатоповерхові будинки які дають можливість йому так називатися але місто Камінь-Каширський розвивається у напрямку селища, ось такі справи.</p>
17 Липня 2018, 14:56
І знов басня про якихось "німецько-фашистських загарбників". Загарбниками на Ратнівщині в вересні 193 го були радянські комуністи,в червні 1941 го на їх місце прийшли німецькі націонал-соціалісти. Італійські фашисти були союзниками нацистів.
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024