Обережно, кір: у Ратному вирішували як запобігти поширенню небезпечної хвороби

15 Липня 2018, 10:07
Фото ілюстративне 2204 Джерело: www.google.com.ua
Фото ілюстративне

Про стан епідеміологічної ситуації та вжиття дієвих заходів із зниження рівня захворюваності на інфекційні хвороби в Ратнівському районі, у зв’язку із захворюванням на кір, говорили у районній адміністрації.

Позачергове засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій провів перший заступник голови райдержадміністрації Євген Савлук. Про це повідомляє відділ внутрішньої та інформаційної політики Ратнівської РДА.

У районі зберігається тенденція до росту захворюваності на кір. Від моменту першого зареєстрованого випадку, а це було 15 травня нинішнього року, в районі захворіло на кір 83 особи: 50 дітей та 33 дорослих. В епідемічний процес залучено 23 населених пунктів.

Читайте також: Ратнівщина: за минулий тиждень у районі найбільша кількість хворих кором в області.

Найбільше хворих на кір зареєстровано в смт Ратне – 23 випадки, с. Річиця – 18 випадків, с. Комарово – 8 випадків. По одному випадку в населених пунктах с. Велимче, с. Височне, с. Щедрогір, с.Самари.

Медики попереджають, що єдиним запобіжним заходом є вакцинація. Адже серед хворих осіб не щеплені проти кору 21 особа, тобто 31,7%.

Отож, з метою зниження рівня захворюваності на кір комісія вирішила:

  • зобов’язати Ратнівський центр первинної медико-санітарної допомоги вжити заходів щодо максимального охоплення профілактичними щепленнями підлягаючих контингентів та підвищення поінформованості населення про значення імунізації;
  • рекомендувати введення імуноглобуліну дорослому населенню, яке було у контакті з хворими;
  • у центральній районній лікарні забезпечити посилений протиепідемічний режим в лікувально-профілактичних закладах, зокрема, в інфекційних стаціонарах;
  • відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації, головам об’єднаних територіальних громад, сільським та селищним головам спільно з керівниками загальноосвітніх та дошкільних дитячих навчальних закладів при прийомі дітей в загальноосвітні та дошкільні дитячі навчальні заклади, приділяти особливу увагу наявності профілактичних щеплень згідно з календарем щеплень в Україні.

Також рекомендовано сільським та селищним головам, головам об’єднаних територіальних громад обмежити проведення заходів з масовим перебуванням людей.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром