Ратне: соціальні служби поспілкувалися із сім’ями вимушених переселенців

11 Липня 2018, 15:00
У Ратному соціальні служби поспілкувалися із сім’ями вимушених переселенців 1699
У Ратному соціальні служби поспілкувалися із сім’ями вимушених переселенців

Працівники соціальних служб Ратнівського району побесідували із внурішньо переміщеними сім’ями щодо дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.

У вівторок, 10 липня, фахівці Ратнівського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з спеціалістами служби у справах дітей провели зустріч із сім’ями вимушених переселенців. Про це повідомляють на сторінці однієї із соціальних служб.

Зустріч організували з метою дотримання прав дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів і реалізації постанови Кабінету Міністрів України від 05.04.2017 №268 «Про затвердження Порядку надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів».

Під час бесіди, спеціалісти проінформували про зміни, які були внесені до Постанови цьогоріч, а це - розширення переліку окремих категорій дітей, які можуть мати право на отримання такого статусу, вдосконалення переліку документів, які підтверджують рівень травмування дитини і визначення поняття «психологічне насильство». Законним представникам дітей рекомендували вже зараз звернутися за статусом для своєчасного обліку дітей та їх соціального захисту.

На завершення зустрічі, усі присутні отримали інформаційні листівки, в яких окреслено перелік необхідних документів та послідовність дій для отримання такого статусу дитині.


Представники внутрішньо переміщених сімей
Представники внутрішньо переміщених сімей

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024