Ратнівчанам розповіли про безпечну поведінку у лісі влітку

16 Червня 2018, 13:00
Ратнівчанам розповідають про безпечну поведінку у лісі влітку 1106 Джерело: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1935483013420323&id=1860638250904800
Ратнівчанам розповідають про безпечну поведінку у лісі влітку

У Ратнівській районній філії Волинського Обласного Центру Зайнятості для ратнівчан провели семінар на тему: «Безпечне поводження у лісах в літній період».

Захід організували у четвер, 14 червня. Про це інформують на сайті ратнівської державної служби.

Провідний фахівець Ратнівської районної філії ВОЦЗ Леся Захарчук розповідала присутнім про реалізацію освітнього проекту з метою запобігання порушення громадського порядку, спокою, розповсюдження рекомендацій щодо застосування можливих форм і методів захисту життя та здоров’я у надзвичайних ситуаціях, правила поведінки у лісі, збереження флори та фауни.

Читайте також: Ратнівчанам розповіли про трудові відносини та зарплату в конвертах

Інженер з охорони захисту лісових вирубок лісогосподарського підприємства «Ратнеагроліс» Віталій Глущук навчав тих, хто масово та щоденно збирає чорниці і «лисички», як правильно їх зривати, щоб не пошкодити ягідниці, використовувати гребінки, щоб не виривати кущів з корінням, як зрізати гриби, щоб не зруйнувати грибницю і моховий килим.

Чоловік звернув особливу увагу на причини висихання лісів. Однією з них є жук-короїд, який знищує дерева. На одному дереві може знаходитися до 8-10 тисяч таких шкідників. А щоб дерево почало всихати, їх вистачає лише чотири. Для знешкодження жуків-короїдів проводять відповідні методи.

Цікавою та корисною була інформація про електронний облік деревини, збереження і відтворення мисливської фауни, про використанні вогнепальної зброї під час полювання у пожежонебезпечний період, про притягнення до адміністративної відповідальності за неправильне поводження у лісі.

Семінар провели у рамках проекту «Школа безпеки і порядку».

Читайте також: Від бізнес-ідеї до власної справи: ратнівчанам розповіли про перспективи підприємництва

Під час семінару
Під час семінару

Ратнівчанам розповідають про безпечну поведінку в лісі
Ратнівчанам розповідають про безпечну поведінку в лісі

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024