Як ратнівські школярі освоювали професію перукаря

06 Червня 2018, 16:27
У перукарні 2730 Джерело: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1929427800692511&id=1860638250904800
У перукарні

Учні загальноосвітньої школи №2 селища Ратне, що відпочивають у англомовному таборі «Країна мрій», вчилися працювати із професійними перукарськими інструментами та відрізняти професіонала від «любителя».

Про це повідомляє провідний фахівець з профорієнтації відділу надання соціальних послуг Ратнівської районної філії ВОЦЗ Леся Захарчук.

Фахівці служби зайнятості організували для школярів екскурсію у перукарню приватного підприємця Тетяни Юхимчук. Чарівна жінка з щирою посмішкою на вустах пані Тетяна – «володарка закладу», просторе приміщення, чистота та охайність приваблюють зайти всередину та стати клієнтом перукарні «Панночка», що знаходиться у селищі Ратне.

Ось уже 17 років Тетяна Адамівна займається цією справою. Людина з вищою освітою, за фахом «педагог» організувала підприємницьку діяльність у сфері надання перукарських послуг, яка подобається їй, приносить задоволення і матеріальну віддачу.

Тетяна Адамівна цікаво розповідала присутнім про ази перукарського мистецтва, популярність, необхідність і актуальність цієї професії. У перукарні працює троє перукарів-спеціалістів, один адміністратор, які протягом року вдосконалюють свої знання, вміння та навички, підвищують кваліфікацію на семінарах, тренінгах, курсах цільового призначення.

Роботодавець зазначила у своїй розповіді, що «не лише попит і пропозиція на ринку праці головне у виборі професійної діяльності, а й любов до справи, бажання почерпнути щось нове, глибоко його пізнати , вдосконалити. Бездоганні стрижки, зачіски залежать від гарного настрою, позитивної посмішки, сучасного сервісу професіоналів. Випромінення щирості, позитиву буде цінним у вашій роботі».

Діти мали можливість скористатися перукарським приладдям, продемонструвати свої вміння з плетіння кіс, моделювання зачісок. Англійською мовою учні спілкувалися з обслуговуючим персоналом перукарні, клієнтами, що зверталися за послугами. На знак поваги та вдячності за організацію заходу школярі підготували проект «Панночки».

Директор літнього пришкільного табору Тетяна Хотинюк та школярі дякували фахівцям служби зайнятості за організований захід. А Тетяна Юхимчук зробила сюрприз для гостей: подарувала сертифікати зі знижкою 15% на стрижку.

Кожен школяр мав змогу спробувати себе у ролі перукаря
Кожен школяр мав змогу спробувати себе у ролі перукаря

У перукарні
У перукарні

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024