Ратне: як пройшла ювілейна зустріч керівництва району з прийомними батьками

15 Травня 2018, 15:34
Батьки-вихователі разом із керівництвом району 2307 Джерело: http://ratadmin.gov.ua/press-tsentr/item/5870-yuvileina-zustrich-kerivnytstva-raionu-z-pryiomnymy-batkamy
Батьки-вихователі разом із керівництвом району

Упродовж 10 років, з нагоди Міжнародного дня сім’ї, на Ратнівщині проводять зустріч прийомних батьків та батьків-вихователів з керівництвом району.

Про це повідомляє відділ внутрішньої та інформаційної політики райдержадміністрації.

У заході взяли участь перший заступник голови райдержадміністрації Євген Савлук, керуюча справами районної ради Віра Чернуха, директорка центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ірина Костючик, начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Сергій Ковч.

На сьогодні на території Ратнівського району функціонує п’ять прийомних сімей та один дитячий будинок сімейного типу.

Зокрема, у селі Самари-Оріхове живуть Микола та Світлана Тарасюки, які ростять та виховують 11 дітей у будинку сімейного типу. А прийомні сім’ї створили Олександр та Світлана Тарасюки із Самарів, Віктор та Марина Романики із селища Ратне, Ярослав та Раїса Шинкаруки зі Здомишля, Олег та  Вікторія Шумакови з Видраниці, Леонід та Наталія Денисюки із Гірник, які зігріли своїм теплом хлопчиків і дівчаток.

Зі словами щирої подяки до прийомних батьків та батьків-вихователів звернувся перший заступник голови районної державної адміністрації Євген Савлук.

«Діти – наш найдорожчий скарб, наша радість і наше майбутнє. І чудово, що є такі люди, які беруть на себе величезну відповідальність - виховувати дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Висловлюю вам безмежну вдячність за любов до дітей та нелегку працю», – наголосив Євген Петрович.

На зустрічі присутні обговорили проблемні питання, які виникають у ході функціонування прийомних сімей. Йшлося про організацію оздоровлення дітей в літній період, порядок надання соціальної допомоги, вікові особливості прийомних дітей та їх навчання, житлові питання, тощо.

Кожен із представників прийомних сімей та дитячого будинку сімейного типу із розповіли про свої родини, із любов’ю описували своїх діток, їх характери, ділились їхніми здобутками та захопленнями.

На завершення заходу всім запрошеним прийомним батькам вручили пам’ятні подарунки та квіти.



Під час зустрічі
Під час зустрічі

1
Батьки-вихователі разом із керівництвом району
Батьки-вихователі разом із керівництвом району

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024