У Заболотті сусідки сваряться через землю між будинками

15 Квітня 2018, 11:04
Фото ілюстративне 2218 Джерело: www.google.com.ua
Фото ілюстративне

Жительки села Заболоття не можуть дійти згоди через спірний провулок, який знаходиться біля їхніх домівок.

У газеті «Вісник+К» від 29 березня 2018 року на сторінці «Наболіло» було опубліковано лист жительки селища Заболоття Ратнівського району Марії Соколюк – «Навіщо наді мною сусіди чинять самосуд?».

У ньому йшлося про те, що життя старшої жінки стало нестерпним, коли по сусідству оселилась молода сім’я і стала вимагати зробити біля її обійстя дорогу, яка була передбачена раніше генеральним планом. Пані Марія хату звела з чоловіком ще у 1982 році і стверджує, що ніякої дороги тут не було. Редакція отримала лист від її сусідки Сніжани Пікарської.

«Я отримала будинок по сусідству з пані Марією у спадок після смерті тітки. Оформила на нього правовстановлюючі документи, приватизувала земельну ділянку, для чого отримала усі погодження, зокрема, у відділі архітектури та містобудування при Ратнівській РДА.

Головний архітектор району, згідно з проектувальною документацією за 1980 рік, визначив, що до мого будинку є доїзд по провулку від вулиці Ломоносова шириною 12 метрів. Саме через це виник спір між мною та сусідкою.

Дров у вогнище підкинули працівники місцевого самоврядування, які закривають очі на самозахоплення землі моєю сусідкою Марією Соколюк. Вона встановила паркан на проїжджій частині провулку.

Я, як законослухняна громадянка своєї країни, вважаю, що живу в правовій державі, і наполягаю, аби працівники місцевого органу самоврядування скликали земельну комісію, виїхали на об’єкт спору і виявили адміністративне порушення, яке встановлюється відповідною сумою штрафу. Так, до мого будинку йде ще одна дорога, яка весною та восени залита водою. До того ж, вона належить залізниці.

Тож вельмишановна пані Маріє, і ви, і я маємо однакові права на пересування по спірному провулку. Ніхто вашого майна не чіпав, не робіть з мухи слона, а краще сядемо за стіл переговорів і досягнемо миру та злагоди».

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024