Ратне: біологи району обговорили методи формування життєвих знань під час уроків

17 Березня 2018, 08:44
Учасники семінару 1839 Джерело: ratneosvita.at.ua
Учасники семінару

У середу, 14 березня, у НВК «ЗОШ І-ІІІ ступеня №1-гімназія ім. Василя Газіна» смт Ратне провели районний семінар вчителів біології на тему «Формування життєвих компетентностей учнів на уроках біології».

Про це повідомляють на сайті відділу освіти, молоді та спорту Ратнівської РДА.

У семінарі взяли участь: Мацюк Л.М., методист відділу природничих дисциплін ВІППО; Ягенська Г.М., Заслужений вчитель України, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри теорії та методики викладання шкільних предметів ВІППО; Ганжа Т.А., завідувач районного методичного кабінету.

Зі вступним словом до учасників заходу звернулась Ганжа Т.А., яка акцентувала увагу присутніх на формуванні компетентностей учнів відповідно до Концепції реалізації державної політики у сфері освіти «Нова українська школа».

Методист РМК Новак Н.П., у своєму виступі відмітила, що основним завданням вчителя біології на сучасному етапі є формування в учнів потреби у неперервній освіті.

Презентацію на тему «Життєва компетентність як інтегрована характеристика особистості» представила педагогам Мацюк Л.М., яка наголосила, що формування конкурентноспроможної особистості неможливе без чітких орієнтирів, які повинні обов’язково мати у своїй діяльності педагоги, адже знання мають бути не «мертвим багажем» для учнів, а ключем до розв’язання проблем.

Насиченим, цікавим, багатим на різноманітні інтерактивні форми роботи був майстер-клас Галини Василівни Ягенськоїна тему «Формування дослідницьких умінь учнів та використання засобів моделювання на уроках біології».

На завершення семінару учасники зазначили, що формування життєвих компетентностей учнів є складним та цілеспрямованим процесом.

Учасниця семінару
Учасниця семінару

Учасниця семінару
Учасниця семінару

 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром