У Заболоттівській громаді затримали рибного браконьєра

24 Травня 2023, 11:51
У Заболоттівській громаді затримали рибного браконьєра 1163
У Заболоттівській громаді затримали рибного браконьєра

У період з 15 по 22 травня волинські рибоохоронці викрили 11 порушень Правил рибальства.

 Серед них вісім протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (використання плавзасобів в нерест, риболовля на нерестовищах, риболовля з перевищенням знарядь ) та два грубих порушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП (риболовля забороненими знаряддями). Про це Район.Ратне повідомляє пресслужба рибпатруля.

Крім цього, склали один акт виявлення та вилучення безгосподарського майна.

Для прикладу, порушення правил рибальства виявили:

  • 15 травня на озері Довге Заболоттівської громади Ковельського району. Пересування плавзасобами в період нересту. 
  • 16 травня на річці Стир, поблизу с. Хряськ Маневицької громади Камінь-Каширського району. Порушник здійснював вилов риби 4 сітками, чим встиг завдати шкоди рибному господарству на суму 1,5 тисячі гривень.
  • 18 травня на р. Стохід, поблизу с. Боровне Камінь-Каширської громади Камінь-Каширського району. Викрито два порушення. Один порушників здійснював вилов риби забороненим сітним знаряддям лову. Інший пересувався плавзасобом в період нересту.
  • 20 травня на Хрінницькому водосховищі у Берестечківській громаді Луцького району. Викрито 3 порушників рибальства, які займалися підводним полюванням в період нересту. Крім цього,  на даній водоймі виявлено безгосподарське майно – з водойми вилучено 10 сіток, загальною довжиною 450 метрів. У сітках знаходилося 15 кг риби, яку в живому стані повернено у водне середовище, чи попереджено збитків рибному господарству на суму 60 792 грн.
  • 21 травня на озері Синівське, поблизу села Шкроби Сереховичівської громади Ковельського району. Пересування плавзасобами в період нересту. 
  • 21 травня на озері Гривинське, поблизу села Лишнівка Прилісненської громади Камінь-Каширського району. Вилов риби з перевищенням дозволених знарядь лову.

Волинський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватися вимог чинного природоохоронного законодавства.

Варто зауважити, що 21 травня закінчилася нерестова заборона на річках Волині та їх кореневих водах. Продовжується і триватиме до 10 червня (включно) весняно-літня заборона на озерах і водосховищах та до 30 червня (включно) в придаткових водах річок (непротічні в межений період ставки, стариці русел, заплави). Під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство на водоймах загального користування гачковими знаряддями вилову з кількістю гачків не більше двох на рибалку або спінінгом з однією штучною приманкою з берега в адміністративних межах населених пунктів.

 Читайте також: У Самарах завершили будівництво спортивного майданчика

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024