Житель Ратнівщини отримав умовний термін за ухиляння від призову на військову службу

11 Травня 2023, 16:30
Житель Ратнівщини отримав умовний термін за ухиляння від призову на військову службу 1101
Житель Ратнівщини отримав умовний термін за ухиляння від призову на військову службу

Ратнівський районний суд розглянув справу про притягнення до відповідальності чоловіка, котрий умисне ухилявся від призову на військову службу.

Про це йдеться у вироку суду від 8 травня передає кореспондентка Район.Ратне.

Обвинувачений, будучи військовозобов`язаним, повідомленим, особисто відмовився від отримання повістки про призов на військову службу 24 січня 2023 року.

Тобто, чоловік умисно ухилився від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період. 

Згодом, він не з`явився без поважних причин 25 січня у пункт збору. Своїми діями чоловік порушив вимоги Указу Президента України «Про продовження строку проведення загальної мобілізації» від  ч.-9 ст. 1 ст.-39 Закону України «Про військовий обов`язок і військову службу».

В пред`явленому обвинуваченні краянин свою винуватість визнав повністю та зауважив, що не міг з'явитися у пункт збору через малолітню дитину.

Суд ухвалив рішення визнати чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого статтею 336 КК України, та призначити йому покарання, у виді трьох років позбавлення волі.

На підставі ст.ст. 75, 76 КК України засудженого звільнили від відбування покарання з випробуванням, встановивши йому іспитовий строк тривалістю один рік.

Читайте також: Заболоттівська громада: прибрали територію озера Святе

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024