Школярі із села Заліси представили творчість Лесі Українки білоруським одноліткам

08 Березня 2018, 13:17
3447

В агромістечку Дівін Кобринського району Республіки Білорусь відбулася презентація літературно-музичної композиції «Лесина казка».

Цей захід проходив у рамках проекту «Від пізнання культури сусіднього народу – до зміцнення партнерства і взаєморозуміння», який упроваджується за фінансової підтримки Європейського Союзу у рамках Програми Територіального співробітництва країн Східного партнерства «Білорусь-Україна», – повідомляють на сторінці By learning the culture of the neighbouring nation - towards partnership у Facebook.

22 учні загальноосвітньої школи села Заліси Заболоттівської селищної ради виступили перед білоруськими ровесниками у Палаці культури агромістечка Дівін та ознайомили школярів з українською літературою на прикладі творчості Лесі Українки. Через твори великої поетеси учні показали самобутність народних звичаїв та обрядів, мелодійність української пісні, чарівність та неповторність краси Волині. Саме поліська природа, її міфічність, таємничі ліси ще з маленьких літ надихали поетесу до написання віршів, поем, і врешті-решт вилилися у прекрасний безсмертний твір – драму-феєрію «Лісова пісня», уривком з якої і завершилася композиція.

Тричі «являлась» і сама Леся Українка: маленька, у юному віці і доросла, прикута невиліковною хворобою до ліжка.

Діти, які дуже різнились у віці (найменшій дівчинці лише 7 років, найстаршим 17) показали свої акторські, співочі, творчі здібності. Кожен з них прожив свою роль, чим і вразили глядачів.









 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024