«Chamel № 5» через букву «m»: як білоруси описують торгівлю у Ратному

04 Березня 2018, 09:35
Ратнівський «Пасаж» 5717 Джерело: https://www.sb.by/articles/kopii-khuzhe-originala.html
Ратнівський «Пасаж»

Кореспондент із Білорусії завітав на Україну аби перевірити товари з «білоруським акцентом» на українських полицях. Перевірка не оминула й Ратнівщину, зокрема базарний день у райцентрі.

Про це пишуть на інформаційному порталі «Беларусь сегодня».

Рано- вранці, у центрі містечка Ратне, Волинської області не проштовхнутися. На дорозі щільний трафік, на тротуарах повно людей. Народ поспішає на ринок. Прямо уздовж вулиці розставлені намети, де торгують всякою всячиною сумнівної якості. Вхід на ринок – через обшарпану галерею з пафосним написом «Пасаж». Тут продають корми для тварин, джинси, іграшки, косметику і навіть духи «Chamel №5». Назва написана саме так – через букву «m», – розповідає журналіст.

Він зазначає, що місцевий ринок – це звичайна тиснява. Тут можна придбати все, що завгодно: від книг до тракторних підшипників. Дуже багато товарів польського виробництва : взуття, одяг, косметика. Продавці товариські і привітні. Нахвалюють товар.

– Хлопче, бери кросівки! Справжні «New balance, всього за 500 гривень віддам (близько 20 доларів. - Прим. автора)!
Хлопченя років 16 зупиняється, крутить «беланси» в руках:
– Якщо вони справжні, то чому коштують так дешево?
- Так я їх в чотири рази дорожче продавав – ніхто не бере, продаю вже рік. Забирай, поки я не передумав! – пише журналіст.

Також він підкреслює, що білоруських покупців на ратнівському ринку ринку багато. Їх видає не лише мова, але і любов до українських цукерок. Продавець солодощів говорить, що білоруси – справжні ласуни: одним кілограмом практично ніхто не обмежуєтьcя.

Однак, закордонний гість зазначає, що білоруських товарів на ринку не знайшов. Але в одному магазині відшукав оселедця, ікру та морську капусту від «Санта Бремор».

– Оселедчик від «Санти» я часто купую. Моя сестра живе в Кобрині, коли приїжджаю до неї у гості, налягаю на вашу молочку. Додому неодмінно привожу білоруську ковбасу. Особливо подобається «Медова». Шкода, що в наших магазинах товари з Білорусії рідко зустрінеш. Чому так – не знаю. – розповідає  пенсіонерка Галина Вальчук

Ось так проходила перевірка білоруських товарів закордонного журналіста у Ратному.

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024