Уродженець Ратнівщини, який вербував дівчат для роботи повіями, відбуде умовний термін

20 Березня 2023, 10:28
Суд 1580
Суд

29-річного уродженця села Конище, що у Ратнівській громаді, звільнили від покарання за влаштування дівчат для роботи повіями у Словаччині.

Про це йдеться у вироку Рівенського міського суду від 24 лютого 2023 року, передає кореспондент Район.Ратне.

Як йдеться у документі, обвинувачений з травня по червень 2018 року завербував трьох дівчат для роботи повіями у Словаччині. Усі вони були в уразливому стані, а саме в скрутному матеріальному становищі.

Чоловік обіцяв дівчатам великі заробітки: від 300 до 700 євро з одного клієнта.

Двоє дівчат погодилися та поїхали з обвинуваченим до пункту пропуску «Грушів-Будомеж» Львівської митниці ДФС України, де його 28 червня 2018 року і затримали правоохоронці.

Третя дівчина не змогла поїхати на «заробітки» за кордон через непередбачувані сімейні обставини.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав повністю і повідомив, що дійсно скоїв вказане правопорушення при вищезазначених обставинах. В скоєному щиро розкаявся.  

Від потерпілих надійшли заяви про розгляд справи за їх відсутності, покарання просили обрати на розсуд суду.

Суд ухвалив рішення визнати чоловіка винним за ч. 2 ст. 149 КК України та призначити покарання у виді п`яти років позбавлення волі без конфіскації майна.

На підставі ст. 75 КК України суд звільнив чоловіка від відбування покарання з випробуванням, встановивши йому умовний термін тривалістю три роки.        

Читайте також: Прибрали всі сліди загибелі людини, – брат загиблого у вигрібній ямі ратнівчанина    

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Ратне» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024