Ратне: жителям розповіли про нелегальну трудову міграцію та торгівлю людьми

25 Лютого 2018, 11:01
Учасники семінару 1323 Джерело: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1878449269123698&id=1860638250904800
Учасники семінару

У середу, 21 лютого, фахівці служби зайнятості провели семінар для по шукачів роботи задля запобігання нелегальної трудової міграції та торгівлі людьми.

У семінарі взяло участь дванадцятеро ратнівчан, – повідомляє працівник державної служби Леся Захарчук на сайті Ратнівської районній філії ВОЦЗ.

Мета заходу – підвищення рівня самоусвідомлення явища «трудової міграції» та торгівлі людьми, його причин та наслідків, сформувати вміння та навички, які допоможуть у боротьбі з торгівлею людьми та зменшать нелегальну трудову міграцію.

Із допомогою фахівця районного центру соціальних служб у справах сім’ї, дітей та молоді Катерини Бірук, учасники семінару активно обговорювали причини і фактори, які сприяють трудовій міграції за кордон.

На яскравих прикладах розглядали наслідки цього явища, та шукали шляхи вирішення цієї проблеми.

Зокрема, провідний фахівець з профорієнтації служби зайнятості ознайомила присутніх з можливістю офіційного працевлаштування в Ізраїлі у сфері будівництва за такими спеціальностями: опалубник, арматурник, лицювальник-плиточник, штукатур (робота надається в рамках міждержавної двосторонньої  Угоди, укладеної між кабінетом Міністрів України та Урядом Держави Ізраїль про тимчасове працевлаштування українських працівників в окремих галузях на ринку праці Держави Ізраїль від 07.06.2016 року).

Також спеціаліст звернула увагу на тому, як захистити свої права при працевлаштуванні за кордоном, як уникнути і запобігти перші труднощі.

Безробітні подякували фахівцям соціальних служб за отриману інформацію, яка допоможе заздалегідь подбати про власну безпеку.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром