На Ратнівщині є загроза затоплення будинків

17 Січня 2023, 15:05
На Ратнівщині є загроза затоплення будинків 590
На Ратнівщині є загроза затоплення будинків

У північних районах Волині продовжується паводок, який розпочався у грудні минулого року.

Про це інформують у регіональному офісі водних ресурсів у Волинській області.

Станом на 17 січня 2023 року всього затоплено та підтоплено понад сім тисяч га сільськогосподарських угідь та присадибних ділянок в основному в Ковельському та Камінь-Каширському районах.

У Ковельському районі, поблизу села Залухів, аварійна бригада Прип’ятської експлуатаційної дільниці ліквідувала пошкодження окремих ділянок на дамбах № 4 і № 5 Залухівської осушувальної системи. На черзі ремонт внутрішньогосподарської дамби поблизу села Підгір’я Забродівської ТГ, де є загроза затоплення житлових та господарських будівель.

Читайте також: У Забродівській громаді підтопило господарські споруди

У зв’язку з ускладненням паводкової ситуації Регіональний офіс водних ресурсів у Волинській області звернувся до облдержадміністрації щодо надання матеріальної допомоги. Розпорядженням голови Волинської ОДА, офісу виділили 3,5 тисячі мішків з регіонального матеріального резерву, які вкрай необхідні для проведення протипаводкових заходів та частково розв'яжуть проблеми затоплення та підтоплення територій.

За даними Волинського гідрометеоцентру найближчим часом очікуються опади у вигляді дощу та снігу, тому швидкого проходження паводка очікувати не варто.

 

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024