На Ратнівщині поширюють маніпулятивні повідомлення про дешеве житло

30 Вересня 2022, 11:40
На Ратнівщині поширюють маніпулятивні повідомлення про дешеве житло 1189
На Ратнівщині поширюють маніпулятивні повідомлення про дешеве житло

У соцмережах Ратнівщини поширюють маніпулятивні повідомлення про дешеві квартири, які можна отримати через «Дію».

У заголовку йдеться, що через портал «Дія» з першого жовтня стартує програма, за якою можна буде отримати недороге житло. 

Кореспонденти Район.Ратне розібрались, чи насправді є така програма й, чи можливо до неї долучитися. 

Тема допомоги від держави зараз є дуже актуальною для українців, тому текст про дешеве житло змушує читача переходити за поданим посиланням.

Повідомлення такого типу у спільнотах Ратнівського краю поширює користувач Роман Калиновський, який за даними фейсбуку працює у компанії Українські новини.

Варто звернути свою увагу на початок повідомлення: воно починається із трьох червоних знаків оклику та слова "ОФІЦІЙНО". Зазвичай таким правописом користуються поширювачі маніпулятивних повідомлень.

У багатьох Facebook-спільнотах Ратнівського краю він розміщує чимало повідомлень про різні соцвиплати та допомоги буцімто від держави.

За посиланням, що подається у дописі, ви перейдете на різноманітні телеграми-канали. Деякі із про новини України та війну.

Щоб приєднатися до такого каналу, потрібно подати заявку, яку можуть розглядати впродовж тижня. Зазначимо, що кожного разу вас проситимуть доєднатися до низки інших телеграм-каналів.

Упродовж спостереження журналісти Район.Ратне таки знайшли інформацію щодо дешевого житла, Вона виявилася правдивою.

Ще у серпні уряд затвердив умови забезпечення масового іпотечного кредитування для держкомпанії «Укрфінжитло» в рамках програми «Доступна іпотека», ініційованої Президентом Володимиром Зеленським. 

З 1 жовтня отримати пільговий кредит під 3% на 20 років з початковим внеском в розмірі 20% для купівлі житла зможуть:

  • військовослужбовці, працівники сектору безпеки та оборони;
  • медики;
  • вчителі та педагогічні працівники;
  • науковці. 

Участь у програмі можна буде взяти, подавши заявку через портал «Дія».

Отож, вид повідомлень, які поширюють у спільнотах Ратнівського краю є маніпулятивними, зокрема – це нечесний метод заманювання підписників.

Читача просто заманюють на канал і змушують підписатись, і тільки підписавшись людина бачить інформацію, за якою прийшла. 

 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024