В домі брудно та не було їжі: у Ратному судили багатодітну матір

25 Вересня 2022, 15:00
Фото ілюстративне 995
Фото ілюстративне

Ратнівський районний суд розглянув справу про притягнення до відповідальності матір, яка не виконувала своїх обов'язків.

Про це йдеться у постанові районного суду від 12 вересня, передає кореспондентка Район.Ратне.

Обвинувачена 16 серпня близько 12 години, всупереч ст. 150 Сімейного кодексу України, не виконала своїх батьківських обов`язків щодо належного догляду своїх п'ятьох малолітніх дітей, а саме: в частині незабезпечення належних умов проживання, навчання та розвитку - не задовільні санітарно-гігієнічні умови проживання - брудно у будинку, брудний одяг, відсутня їжа, по немовля повзають мухи; двоє дійте грались в сараї посеред господарських речей (молоток, сокира, ножиці, куски пластику), колодязь без кришки.

Батьки й діти виражались нецензурними словами, чим вчинила адміністративне правопорушення, відповідальність за яке передбачена ч. 1 ст. 184 КУпАП.

У судові засідання 29 серпня та 12 вересня порушниця не з`явилася, не клопотала про відкладення судового засідання.

Суд постановив визвати матір визнати винною у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 184 КУпАП, застосувавши стягнення у виді попередження.

Читайте також: Заболоттівська селищна рада придбає паливно-мастильних матеріалів на 186 тисяч гривень

Коментарі
25 Вересня 2022, 18:24
А що на рахунок батька дітей? Якщо він живе разом з жінкою, то може їй допомогти. В нього руки є, ноги є, може помити підлогу, приготувати їжі. З 5 дітьми впоратися дуже важко, а якщо ще домашні обов'язки, то не буде відпочинку. Або якщо не хоче робити домашні обов'язки, то нехай слідкує за дітьми. Чому вина на жінці?
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром