Ратнівщина: лісова охорона виявила «нічийну» деревину вартістю у кілька тисяч

21 Січня 2018, 10:00
Вилучена лісопродукція 1743 Джерело: http://lis.volyn.ua/?p=29698
Вилучена лісопродукція

У селі Поступель та Зоряне працівники лісової охорони вилучили лісопродукцію вартістю близько 20 тис. грн.

Про це повідомляє прес-служба Волинського ОУЛМГ.

Днями під час рейду у с. Поступель Ратнівського р-ну фахівці ДП СЛАП «Ратнеагроліс» побачили складовану продукцію біля житлових будинків. Щоб виявити власника, на місці організували цілодобове чергування. Проте протягом трьох днів по лісопродукцію так ніхто і не приїхав. Тож працівники лісової охорони опитали місцевих жителів та владу про факт, проте ніхто не знав, хто є власником деревини і звідки вона привезена.

Деревину вилучили – а це 22 м куб. пиловника сосни та вільхи. Нині лісопродукція зберігається на території держпідприємства, поки встановлюються деталі походження деревини та її власник.

Ще одна подія, пов’язана з лісопродукцією у Ратнівському районі, трапилася наступного дня. Лісова охорона ДП СЛАП «Ратнеагроліс» виявила самовільну рубку. Майстер лісу почув звук бензопили, повідомив інших працівників лісової охорони, разом виїхали на місце. На гарячому вдалося затримати двох  жителів с. Зоряне.

Самовільно зрізану деревину вилучено. Складено протокол. Тепер лісопорушникам доведеться сплатити штраф та збитки, що становлять більше 9 тис. грн.




 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром