Після медичної реформи у Ратному не зможуть надавати акушерські послуги

06 Липня 2022, 18:10
У Ратному обговорили медичну реформу 2023 року 1960
У Ратному обговорили медичну реформу 2023 року

У Ратному обговорили медичну реформу 2023 року.

Про це інформують на сайті Ратнівської селищної ради.

Під керівництвом Ратнівського селищного голови Віталія Бірука, за участі заступника директора КНП «Ратнівська ЦРЛ» Ярослава Кулиніча 5 липня відбулась робоча зустріч з головами територіальних громад колишнього Ратнівського району.

Така зустріч зумовлена необхідністю невідкладного обговорення реформи охорони здоров’я 2023 року. Відповідно до згаданої реформи заклади медичної допомоги поділяються на загальні, кластерні та надкластерні. Так, Ратнівська районна центральна лікарня відноситься то типу «загальні», де передбачено, що основними напрямами надання стаціонарної медичної допомоги є:

  • інтенсивна терапія;
  • неврологія;
  • педіатрія;
  • травматологія;
  • терапія;
  • хірургія;
  • паліативна допомога (опціонально).

Відповідно, скорочуються такі напрями медичної допомоги: акушерство, гінекологія, патологія вагітності, інфекційні хвороби, паліативна допомога. У селищній раді зазначають, що це суттєво вплине на якість надання медичних послуг жителям не лише Ратнівської, а й інших громад, адже окремі послуги взагалі не надаватимуться.

Під обговорення, голови громад вирішили звернутися з відповідним листом до голови Волинської обласної військової адміністрації Юрія Погуляйка щодо недопущення такого варіанту для Ратнівської ЦРЛ та зверненням до Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, Міністерства охорони здоров’я України щодо вирішення цієї проблеми. 

Голови громад домовилися координувати свої дії з відстоювання інтересів лікарні, для того щоб вищезазначені напрямки функціонували як і раніше.

 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024