Живи і працюй в Україні: у Ратному провели семінар щодо користі і шкоди праці за кордоном

06 Грудня 2017, 16:25
3130 Джерело: https://www.facebook.com/Ратнівський-районний-центр-зайнятості-498078713688113/?fref=ts

У районному центрі зайнятості відбувся семінар у рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» на тему: «Запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми, експлуатації дитячої праці».

Про це інформують на сторінці Ратнівського районного центру зайнятості у Facebook.

Психолог Ратнівського районного центру соціальних служб у справах сім’ї, дітей та молоді Катерина Бірук застерегла присутніх, які планують виїжджати за кордон, подбати про власну безпеку та свої права. Жінка також ознайомила учаснків із переліком документів, які потрібно мати для легальної роботи за кордоном.

Щоб попередити, уникнути та припинити насильство з боку злочинців, фахівець розповіла про діяльність підрозділів боротьби зі злочинами, що пов’язані з торгівлею людьми. Ці спеціалізовані структури Національної поліції України сприяють поверненню до України осіб, які постраждали від торгівлі людьми за кордоном або в межах України.

Головний спеціаліст Євгенія Супрунюк розповіла про діяльність Бюро правової допомоги, яке захищає законні права та інтереси громадян, про надання юридичних консультацій, складання заяв, скарг, укладання трудових договорів, угод цивільно-правового характеру та про наслідки нелегальної трудової міграції за кордон.

Зокрема, фахівець з питань зайнятості центру зайнятості ознайомила присутніх з послугами служби зайнятості, зокрема, з актуальними та перспективними вакансіями в районі і за його межами, можливістю здобути нову професію, в тому числі шляхом отримання ваучера на навчання для осіб 45+, підтвердження результатів неформального навчання, організацію власної справи за сприянням служби зайнятості та інше.

Учасники заходу подякували за надану корисну інформацію соціальним службам та погодилися з висловом служби зайнятості «Живи і працюй в Україні» заради безпечного майбутнього.


 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39