Реакція директора фонду «Патріоти Волині» щодо ситуації із «подарунком Івахова»

28 Листопада 2017, 15:57
3141 Джерело: http://ratpresa.com.ua/novyny/volyn/u-blahodijnoho-fondu-patrioty-volyni-novyj-dyrektor.html

Директор Благодійного фонду «Патріоти Волині» Денис П'ятигорець жорстко відповів голові Волинської обласної ради Ігорю Палиці (на фото) на його закиди щодо «піару фонду на комунальному майні».

Про це інформують на сайті ВолиньPost.

Днями видання, яке належить Ігореві Палиці «Волинські новини» поширило кілька статей про те, як «нардеп Степан Івахів «подарував» волинянам новенький автомобіль швидкої допомоги, який насправді належить комунальному закладу «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» і з 2014 року експлуатується за призначенням. Натомість, комунальному закладу фонд олігарха віддав старий іржавий бус, який потребує капітального ремонту та взагалі не на ходу».

В своєму блозі на сайті Інформаційного агентства ВолиньPost Денис П’ятигорець спростовує інформацію, яку поширюють ЗМІ Ігоря Палиці та демонструє всі підтверджуючи документи.

«Передача автомобілів швидкої допомоги та реанімобілів для медичних закладів Волині – це один з напрямків роботи фонду «Патріоти Волині». З 2012 року ми придбали за власні кошти та передали медичним установам 3 реанімобілі та 2 карети швидкої допомоги.

З того часу ці автомобілі перевезли кілька тисяч хворих волинян, врятували багато життів. Зокрема й поранених снайперами на Майдані в лютому 2014 року волинських героїв Павла Марчука та Тимура Мустафаєва. Звичайно, що витрати на транспортування за межами Волинської області наш фонд брав на себе», - пише директор Фонду.

В грудні 2016 року до народного депутата Степана Івахіва звернувся голова Ратнівської районної ради, керівник місцевого осередку партії «УКРОП» Михайло Макарук з проханням посприяти, аби пункт швидкої допомоги у селі Межисить на Ратнівщині отримав реанімобіль. Під зверненням підписалися 1500 мешканців п’яти сільських рад, які обслуговує цей пункт екстреної медичної допомоги (ЕМД).




«Ви тільки уявіть – ДЕСЯТЬ ТИСЯЧ селян з 25 населених пунктів навколо пункту ЕМД два роки жили без швидкої допомоги! Відповідно до законодавства цю швидку їм мав би передати «Волинський обласний центр екстремальної медичної допомоги та медицина катастроф». Але за два роки Центр так і не спромігся це зробити. Тому, на прохання райради та жителів району ми втрутилися в цю ситуацію», – коментує Денис П’ятигорець.

Далі, за словами директора фонду, представники «Волинського Центру ЕМД» запропонували свій варіант вирішення проблеми. Виявляється, зайвий реанімобіль в них був. Але використовували його, як пояснив керівник Центру Олег Куц, не за призначенням, а для «роботи оперативно-штабної бригади». А саме – для перевезення персоналу і вантажів. Тому медики запропонували Фонду: купіть для нас звичайний пасажирський бус, а тоді ми зможемо цей реанімобіль передати в Межисить.





«Ми швидко підібрали їм кілька варіантів. Вони обрали Ford2003 року випуску. Цей автомобіль наш фонд придбав та офіційно подарував Центру ЕМД, а Центр передав реанімобіль Opel 2005 року випуску (а зовсім не «новий», як нам закидають) на Межисить. Що мав, в принципі, зробити вже давно і без нашого втручання. При передачі автомобіля представники Центру ретельно його оглянули, переконалися, що він в робочому стані та підписали відповідний акт про передачу. Всі витрати на ремонт цього авто ми пообіцяли взяти на себе», – зауважує очільник фонду.


«Переконаний, що якби пан Палиця придбав та подарував волинським селянам хоча б один реанімобіль – він би знав про реальний стан сільської медицини на Волині. І замість критики сказав би нам «дякую»! Бо ми зробили Вашу, Ігоре Петровичу, роботу. Бо саме обласна рада мала б попіклуватися про свій комунальний заклад. Але Ви вкотре нічого не зробили.

І тому член Вашої партії УКРОПівець Макарук звертаються за допомогою до нас, а не до Вас. Ми вирішили питання, яке два роки не вирішувалось. Десять тисяч селян нарешті мають реанімобіль. Центр ЕМД має додатковий автомобіль для своїх господарських проблем з пожиттєвою гарантією від нашого фонду», – резюмував Денис П’ятигорець.

Коментарі
11 Червня 2018, 21:57
Івахів робить хімічне молоко сметану та сир
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39